FOTO: Kako će izgledati "Fiat Panda" koji će se proizvoditi u Kragujevcu?

Objavljeno je da će se u Kragujevcu od 2024. godine proizvoditi električna "Fiat Panda".

Kako bi novi model mogao da izgleda, kojoj će klasi pripadati i na kojoj će se platformi raditi, prenosi portal Nova.rs.

Fiat, odnosno Stellantis grupa već neko vreme unazad priča o električnoj verziji malog gradskog modela "Fiat Pande". Upravo zbog toga, već postoji niz konceptnih rešenja i prikaza kako bi novi model na struju mogao da izgleda.
Novi kompaktni automobil, koji tek treba da bude imenovan, proizvodiće se u fabrici u Kragujevcu, kao naslednik modela Fiat 500L.
 
 
Očekuje se da će nova Panda biti bazirana na konceptu Centoventi iz 2019. godine. Tehnološki bi trebalo da bude slična električnim modelima iz Stellantis grupe - Peugeot e-208 i Opel Corsa-e.
 
Dimenzijama bi bio sličan aktuelnoj Pandi, dakle kompaktni gradski model. Dizajn novog malog automobila koji će debitovati sledeće godine, već je odobren.
 
 
Biće dostupna hibridna i potpuno električna varijanta, a novi Fiat biće na aktuelnoj CMP platformi jer Stellantis neće početi sa upotrebom nove STLA platforme za manje automobile do 2026.
 
 
Ipak, novi model bi mogao dosta toga da pozajmi od električnog Fiata 500, kao što su baterije i električni pogon. Što se Pande tiče, prema najavama iz italijanske kompanije stiže nova generacija koja će biti robusna i jednostavna.
 
Novi model biće zanimljiv vlasnicima jer će u njemu moći da menjaju mnogo toga i da ga prilagođavaju sebi, a umesto klasičnog infotejment ekrana moći će da koriste svoj smartfon ili tablet. Sličan koncept ponudila je Dacia za novi Sandero.
  • akademik

    04.05.2022 11:12
    ova
    sadašnja vlast je najsposobnija ikad ! koliko lepih stvari se dešava , kad bi još samo neko hteo naše hejtere (zgubidane) , da uveze ....alo ko želi nezadovoljne jadnike blizu sebi ... šta ćemo mi smo humani pa ih trpimo
  • KG

    02.05.2022 06:48
    Novi Strujadin iz KG,samo ovog neće moći da vozi radnička klasa
  • Vojkan

    30.04.2022 20:15
    Panda
    Za kesh ne mogu da ga kupim jedino ako stigne u UniRent ili MSS Car pa da ga iznajmim i provozam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija