U Srbiji povećane kvote za ograničeni izvoz pšenice i brašna

Vlada Srbije omogućila je povećanje kvota za ograničeni izvoz pšenice na 220.000 tona i pšeničnog brašna na 23.000 tona mesečno.
U Srbiji povećane kvote za ograničeni izvoz pšenice i brašna
Foto: Pixabay

Na današnjoj sednici Vlada Republike Srbije usvojila je izmenu odluke o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, saopšteno je iz Vlade.

Usvojenom izmenom se omogućava povećanje kvota za izvoz pšenice na 220.000 tona i pšeničnog brašna na 23.000 tona mesečno.
Kako se navodi, ovakva odluka doneta je s obzirom na to da je snabdevenost domaćeg tržišta ovim proizvodima stabilna, a imajući u vidu da je, analizom zaliha, utvrđeno da je tržišni višak veći od predviđene kvote za maj mesec.
 
Zato je, dodaje se, neophodno oslobađanje skladišnog prostora za novi rod, odnosno proizvode.
 
Na sednici je usvojena izmenjena i dopunjena Uredba o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2022. godini na osnovu koje se omogućava isplata premija za mleko za dodanih pet dinara za prvi kvartal tekuće godine.
  • zgađen

    30.04.2022 18:41
    Gore, dole, naokolo
    Jednog dana ima svega dovoljno, sutradan nema baš svega, i tako iz dana u dan. Ili vlast ne vlada situacijom, ili dobija lažne podatke od proizvođača i skladištara, ili je u pitanju sluđivanje javnosti, a može biti da se radi i o nekoj mućki. Teško je zaključiti o čemu se radi. Jedno je sigurno: mnogo zaudara, baš mnogo.
  • Rile

    30.04.2022 15:43
    Glasali ste eto vam.Paoru će otkupna cena opet biti 21 moooožda ali moooooožda 25 din a veliki majstor će sa svojim biznismenima izvoziti kad mu se ćefne po ceni usklađenoj sa svetskom berzom.Eeee da.
  • Ns

    30.04.2022 14:48
    Hrvatska, Rumunija, Bugarska su glasale da se Srbiji zabrani da uvozi naftu!
    Hocemo mi njima izvoziti zito?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija