SPS podneo prigovor zbog nepravilnosti tokom ponovoljenog glasanja u Velikom Trnovcu

Opštinskoj izbornoj komisiji u Bujanovcu prigovor zbog nepravilnosti prilikom ponovljenog glasanja na biračkom mestu broj 6 u Osnovnoj školi "Muharem Kadriu" u Velikom Trnovcu.
SPS podneo prigovor zbog nepravilnosti tokom ponovoljenog glasanja u Velikom Trnovcu
Foto: 021 (ilustracija)

Prigovor je podneo Opštinki odbor SPS, saznaje FoNet.

Zahvaljujući glasovima sa ponovljenih izbora na ovom biračkom mestu, Koalicija Albanaca doline je saopštila da će imati jednog poslanika u Skupštini Srbije, Šaipa Kamberija.

Međutim, ako Opštinska izborna komisija prihvati ovaj prigovor, izbori bi trebalo da se opet ponove.
 
Da je bilo nepravilnosti prilikom glasanja u Velikom Trnovcu saopštila je i CRTA iste večeri. Primedbe na brojne nepravilnosti uneli su u zapisnik i srpki predstavnici u stalnom biračkom odboru.
 
Albanski izvori iz Velikog Trnovca su dopisnici FoNeta dostavili video snimke na kojima se vidi i čuje kako se biračima iza paravana sugeriše za koga da glasaju, a tvrde i da ima slučajeva da je potpisano da je glasala osoba koja je preminula.
 
Na ponovljenom glasanju na parlamentarnim izborima na biračkom mestu 6 u Velikom Trnovcu glasalo je ukupno 697 od 1.089 birača sa pravom glasa, a najviše glasova - 677 osvojila je lista Koalicija Albanaca doline.
 
Po jedan glas na ponovljenim izborima u Velikom Trnovcu osvojile su liste "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve" i "Miloš Jovanović – Nada za Srbiju", dok je nevažećih bilo 18 listića.
 
Nijedan glas na ovim ponovljenim izborima nije osvojila druga albanska lista, "Alternativa za promene - Albanska demokratska alternativa".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.