Reakcije na Vučićevo obraćanje: Od "zamajavanje naroda u deset tačaka" do "istorijsko obraćanje"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, tokom obraćanja u Palati Srbija u petak uveče, govorio o deset tačaka, od evrointegracije, preko cene goriva, do situacije na Kosovu.
Kako piše Danas, upravo zbog tog širokog spektra tema, generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović ovo predsednikovo obraćanje označava kao "zamajavanje naroda u deset tačaka".

"Čuli smo od evropskih integracija, pitanja Kosova i Metohije, sardina u ulju, soli od 50kg do veštačke inteligencije", podsetio je Jovanović.

On je ocenio i da Srbija jeste u velikim problemima, pre svega zbog, kako navodi, loše Vučićeve politike – "i po pitanju KiM, gde je sve nadležnosti Srbije predao vlastima u Prištini, do ekonomske politike gde se trenutno nalazimo u neverovatnom vrtlogu poskupljenja".
 
Slično Jovanoviću, advokat i kandidat za poslanika koalicije "Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani" Aleksandar Olenik Vučićevo obraćanje naziva "poslednjom epizodom sapunice".
 
Olenik ocenjuje da se "ova konferencija predsednika može sažeti ovako - spremni smo da uvedmo sankcije Rusiji, ali možda i nećemo".
 
Bivši predsednik Srbije u dva mandata i predsednik SDS Boris Tadić ocenio je da je Vučić "interpretirao odluku Međunarodnog suda pravde u skladu sa interesima onih koji se zalažu za nezavisno Kosovo, a ne u skladu sa interesima Srbije".
 
Đukanović: Istorijsko obraćanje ozbiljnog državnika
 
Sa druge strane, član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović izjavio je da smo u sinoćnjem nastupu predsednika Srbije Aleksandra Vučića gledali "istorijsko obraćanje ozbiljnog državnika u kojem je svaku reč dobro odmerio".
 
"Vučić je pouzdan partner. Nećemo da uvodimo sankcije Rusiji, naš evropski put je takav kakav jeste zacrtan i to je to. I dok je on predsednik tako će biti", rekao je Đukanović za TV Hepi.
 
Kako je naglasio, Rusija ne bi imala nikakve štete od toga što bi joj Srbija uvela sankcije i da bismo "mi sami sebi uveli sankcije zapravo".
  • Лиманац

    09.05.2022 15:02
    Предаја није опција!
    Свакако да је у питању историјско обраћање у изузетно сложеним околностима у свету.
  • Mileta

    09.05.2022 12:45
    Čudna stvar što se tiče komentara ljudi,svi komentarišu Putina,a niko ne komentariše Amerikance koji su nam tu pod nosom na Kosovu i rade šta hoće i odnose naše blago,99-te su nas oni bombardovali pod okriljem NATA ubacili nam osiromašenog uranijuma ,deca nam se razboljevaju,eto reklame na TV Turska klinika došla ovde da nas leči..(uzimanje para),još jedna reklama internešnal helt(po srpski) i preparat g132,isto kako se 2000-tih spustili sa neba g17+, svi to prihvatamo to je uredu to se reklamira,Amerikanci sve rade zbog para isključivo neinteresuje ni sopstveni narod,setimo se momaka koji su se vratili iz Vijetnama,Koreje,Somalije,Iraka,i još koliko ratova su drugima pravili a oni da dođu do onog šta je njima interesantno i potrebno.Potrebno je stvarno pljuvati Putina stvarno je kriv????
  • Samo

    09.05.2022 10:36
    reći
    Samo reći BLJUTAVO I BEDNO.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija