ANKETA: Na skali od 1 do 5 - koliko je besmisleno uvođenje obaveznog vojnog roka?

Kada nema šta drugo da se izjavi, onda se igra na sigurno - uvođenje vojnog roka.
ANKETA: Na skali od 1 do 5 - koliko je besmisleno uvođenje obaveznog vojnog roka?
Foto: 021.rs

U poslednjih nekoliko godina imali smo više izjava visokih državnika o tome kako se zalažu i kako će podržati uvođenje obaveznog vojnog roka.

Ipak, ništa od toga se nije dogodilo. Mada, neki od njih su ispunili sebi fantazije, pa su, poput Vulina, iskusili čari služenja vojnog roka. Makar i na dve nedelje.
 
Za vojsku su vezane razne priče, jedna od glavnih je kako ona od "balavca napravi čoveka". Sličnim argumentom se poslužio i predsednik Aleksandar Vučić, rekavši da će predložiti obavezni vojni rok od 90 dana, jer "time muškarci dobijaju na zrelosti, nauče šta je rodoljublje, šta je posao, obaveza".

U anketi pred vama ocenite koliko je (be)smisleno ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka. Oni koji su nosili uniformu mogu da podele sa nama kako je to vojska od njih napravila ljude i jeste li uz pušku naučili šta je rodoljublje?

Create a Poll

  • Владимир

    12.05.2022 08:51
    Увођење обавезног војног рока у оваквом систему ауторитета личности "које је народ изабрао" је врло упитно - немогуће. Ако систем заиста жели да по том питању нешто учини, требало би прво у школе да врати ОНО и ДСЗ са пратећом елементарном обуком и да се базичним спортским дисциплинама врати статус које су некада имали у школском и универзитетском систему.
  • gogo

    12.05.2022 08:34
    od balavca do ministra
    Uvek se pitam kako je to moguće da se od balavaca prave ministri. Zašto su uvek poželjni mladi i neiskusni momci za velike funkcije. Da li ovakvi imaju prednost i zbog čega. E sada, ako ćemo o Stefanoviću, sa Megatrenda, šta tu ima da se priča, čovek je zalutao zahvaljujući onome kome je bio simpatičan. Ako ćemo o Vulinu, šta i tu reći, čovek nije video vojske, nije držao pušku već možda neki špric, a postao ministar odbrane, pa ministar policije. Za ovakve kadrovske propuste niko ne snosi posledice a narod plaća ovakav nekvalitet od ministara. Normalan čovek u Srbiji izgubi volju za životom, zato nam mladi odlaze iz zemlje, što od ovakvih stručnjaka ne mogu da se zaposle.
  • Tja

    12.05.2022 06:45
    @Nina

    Vide se posledice neodlazaka u školu. Pošto je očigledno da si mali debil koji nije video komunizma osim na 9gagu, za vreme istog se itekako išlo u vojsku. I ljudi su imali šta da brane. Čije fabrike i resurse danas brane? Razumem da si bot i da je greota trošiti reči na vas, ali bar razmislite dve sekunde pre nego što izlupetate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija