Skoro 100 dece poginulo prošlog meseca u Ukrajini

UNICEF je potvrdio da je skoro 100 dece poginulo tokom aprila u Ukrajini, mada stvarni broj stradale dece može biti značajno veći, rekao je zvaničnik UNICEF-a u Savetu bezbednosti u četvrtak.
"Samo u prošlom mesecu, Ujedinjene nacije su potvrdile smrt 100 dece, a verujemo da su stvarne brojke mnogo veće", rekao je zamenik izvršnog direktora UNICEF-a Omar Abdi.
Tokom svog obraćanja u Savetu bezbednosti, Abdi je rekao da je veliki broj ukrajinske dece povređen i da se suočio sa ozbiljnim kršenjem svojih prava, a milioni dece su raseljeni.
Prema njegovim rečima, u Ukrajini je napadnuto i obrazovanje, a škole se i dalje koriste u vojne svrhe.
 
"Zaključno sa prošlom nedeljom, najmanje 15 od 89, što znači jedna od šest škola koje podržava UNICEF u istonoj Ukrajini, oštećene su ili uništene od kada je rat počeo. Širom zemlje je prijavljeno da su stotine škola pogođene teškom artiljerijom i drugim eksplozivnim oružjem u naseljenim mestima", istakao je Abdi.
  • @Nikola K

    14.05.2022 09:51
    "13.05.2022 • 09:44
    Selektivno brojanje
    A koliko je dece ruske etničke manjine stradalo od majdan-revolucije 2014. !?
    To, izgleda, Zapad ne zanima...kao svojevremeno ni broj ovdašnje dece koje su oni ubili."

    Tako je, sram vas bilo, gde ste vi, Nikola, bili sve te godine?
    Zašto ste ćutali, Nikola?
    Zašto niste pomogli?
    Zašto ih niste branili?

    E Nikola, Nikola, zapadnjaku jedan.
    Fuj.
  • BGD 011

    13.05.2022 15:57
    Dva arsina...
    Strasno je kad stradaju deca ma o kojoj se zemlji radilo. Strasno je i to kad stradaju civili. Ali bih podsetio UNICEF i gospodina predstavnika da su na slican nacin stradala i deca i civili u bombardovanju SR Jugoslavije i Srbije, ali tada su bili samo kolateralna steta. Kad NATO ubija onda je kolateralna steta, a kad Amerika zavadi dva pravoslavna naroda, onda stradale, a koji nisu Rusi dizu na pijedestal mucenika. A ne shvataju, ili znsju da i sami u krvoprolicu ucestvuju.
  • Mitke83

    13.05.2022 11:08
    Svet u kom se deca ubijaju svakodnevno,je svet bez buducnosti.DECU VAM NECEMO OPROSTITI!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija