Ministarka najavila socijalni program za radnike Fijata do kraja meseca

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić najavila je socijalni program za Fijatove radnike u fabrici u Kragujevcu do kraja meseca.
Ministarka najavila socijalni program za radnike Fijata do kraja meseca
Foto: 021.rs
Ona je novinarima u Kragujevcu rekla da posle iskazivanja zainteresovanosti za određene poslove, sledi sastavljanje socijalnog programa za Fijatove radnike u Kragujevcu, što bi trebalo da bude do kraja maja.
"Onda se mi se sa Nacionalnom službom (za zapošljavanje) uključujemo u pregovaranje i tu smo i za medijaciju i za razgovore. Tako da sve će da bude transparentno… jer je upravo to politika koju zastupa i preduzeće Fijat, kako su nam rekli u razgovoru, a mi smo tu kada bude bio iznet socijalni program da učestvujemo u pregovorima i da vidimo koje su to najbolje mogućnosti u datim okolnostima", kazala je Kisić.
Ona je navela da su u petak bili sastanci s predstavnicima sindikata Fijata, a juče sastanak s drugim predstavnicima radnika koji su već izneli zaključke s tih sastanaka.
 
"Vlada Srbije, država Srbija, brine o svojim radnicima i tako je i kada su u pitanju radnici Fijata", kazala je ministarka i dodala da je jasno da i privatni poslodavci treba da posluju po zakonima Srbije.
 
"U skladu s tim smo i pričali s radnicima i znamo da je u ovom momentu, kako je rukovodstvo Fijata i iznelo, da je nakon isticanja odluke o transformaciji firme, u pitanju jedno interno istraživanje u pogledu strukture zainteresovanosti za određene poslove i načine angažovanja u periodu transformacije, a da nakon toga sledi pisanje socijalnog programa", rekla je Kisić.
 
Kako dodaje, po zakonu sledi uključivanje u pregovore sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.
 
"U svakom slučaju radnici će da budu upoznati sa svim uslovima i sa svim mogućnostima i gledaćemo da u ovom periodu transformacije da to bude najbolje rešenje za radnike", poručila je Kisić.
 
Ona je ocenila i da je "izuzetno lepa vest" da je Fijat odlučio da novi model proizvodi u Kragujevcu, ali "da bi se proizvodni pogoni adaptirali za proizvodnju novog modela potreban je jedan vremenski period i kadrovske i prostorne transformacije", kazala je Kisić.
 
Ministarka rada danas je posetila nemačku kompaniju "Wacker Neuson" koja obeležava 15 godina rada u Kragujevcu.
  • H

    17.05.2022 23:02
    Objavite ugovor
    Sa Fiatom! I da se izračuna da li bi bilo jeftinije da su radnici dobijali platu a da Fiat ne radi. Ludi Radule je pomenuo taj ugovor kao krajnje štetan. Tolike pare za 500L, koji i nije naročito uspešan. I ko će sada platiti taj socijalni program Fiat ili Srbija?
    I što neko ne pita Dinkića za Fiat?
  • A

    17.05.2022 20:35
    A
    A kada ste mitingovali i glasali sa familijama za Vucica tada je bilo sve ok! E sada vas navukli kao vecinu i naterali da uzimate kredite jos hocete neke plate koje mi gradjani placamo od raznih nameta! Mrsss
  • V

    17.05.2022 20:18
    V
    Idi ti na socijalni program! Ovi ljudi su prevareni! Dobice platu,dve i zbogom na birou! Po meni sami su krivi i zato,nemaju nikakvu podrsku od nikog a tako ce skoro svi,proci po takvim,fabrikama! Kolektivno su iskorisceni za glasanje i razne mitnge SNS mafije,sada nek se raskusuravaju sa AV!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija