Stefanović: Hrvatska ne namerava da se suoči sa zločinima

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da bombardovanje izbeglica ne može da bude normalno ni u jednom delu sveta, bez obzira da li su ga počinili piloti zemlje koja je danas članica EU.
Stefanović: Hrvatska ne namerava da se suoči sa zločinima
Foto: 021.rs
"Ratni zločin je zločin i ništa vam ne daje pravo na njega, niti vas od njega abolira, bili vi Hrvatska ili bilo koja druga zemlja. I očigledno je da Hrvatska ne želi i ne namerava da se suoči sa zločinima koje su počinili ljudi iz njenih redova i to koliko vidim ne samo sa onima u 'Oluji'", rekao je Stefanović.
Kako je naveo, predsednik Hrvatske "danas u 21. veku opravdava bombardovanje Srbije u vreme Hitlera i podstiče povampirenje fašističkih ideja što je više nego monstruozno i dovoljno govori samo za sebe".
"Govori da se do danas nisu suočili ni sa činjenicom da će nacistička NDH zauvek ostati poznata ne samo po pokušajima istrebljenja srpskog naroda, već i po koncentracionim logorima za decu, jedinim u Evropi", rekao je Stefanović.
 
Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv četvorice penzionisanih oficira Hrvatske vojske, vojnih pilota, zbog ratnog zločina nad srpskim civilima tokom akcije Oluja u avgustu 1995.
 
Hrvatski predsednik Zoran Milanović povodom te vesti rekao je: "Pokušavaš stalno Srbiji pomoći i onda se čude što su ih Nemci bombardovali".
  • Sevastopolj

    24.05.2022 15:18
    Panta@ Pa hajde recite nam vi, zašto Hrvatska ne čisti svoje dvorište već 3 decenije radi potpuno suprotno a svoje zločine čak proslavljaju kao zvanični državni praznik?
  • Panta

    24.05.2022 14:44
    ???
    Zašto svako ne čisti prvo svoje dvorište?
  • Hyh

    22.05.2022 14:27
    Na tugu ocaj i nepravdu tuzilastvo je cutalo
    Kriva je zrtva sto je ostala ziva .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.