Vučić tokom sastanka sa Violom fon Kramon: Srbija će još intenzivnije slediti svoj evropski put

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom sastanka sa evroposlanicom Violom fon Kramon da će Srbija još intenzivnije nastaviti da sledi svoj evropski put.
Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, tokom sastanka Vučić je naglasio da Srbija ozbiljno i odgovorno pristupa regionalnoj politici i da je zbog toga i prepoznata kao pouzdan i odgovoran partner u regionu.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Vučić je rekao da je razgovor jedini pravi put za rešavanje otvorenih pitanja, kao i za postizanje održivog dogovora.

On je naveo da očekuje konstruktivnu podršku dijalogu i pronalasku kompromisnog rešenja, uz primenu postojećih dogovora, a pre svega formiranja Zajednice srpskih opština.
 
Predsednik je naglasio da će Srbija posebnu pažnju posvetiti energetskoj efikasnosti i unapređenju životne sredine, istakavši da upravo u ovim poljima očekuje podršku Evropskog parlamenta, ali i Viole Fon Kramon lično.
 
Fon Kramon je istakla da je poštovanje prava Srba na Kosovu u interesu Evropske unije i Evropskog parlamenta.
 
Ona je naglasila i važnost nastavka dijaloga, istakavši da je u trenutnoj teškoj geopolitičkoj situaciji neophodno da obe strane budu odgovorne i da se uzdržavaju od provokacija, navodi se u saopštenju.

Govoreći o medijskoj situaciji u Srbiji, Viola Fon Kramon je ukazala na probleme koji postoje u ovoj sferi, naglasivši neophodnost sprovođenja ozbiljnih i temeljnih reformi u oblasti vladavine prava, kao i značajniju posvećenost procesima EU integracija.

  • Лиманац

    30.05.2022 22:25
    Србија не пристаје на притиске. Увођење санкција Руској Федерацији није и неће бити опција, упркос уценама европарламентараца и званичника ЕУ.
  • Ultimatum nece proci

    30.05.2022 21:56
    Ultimatum
    Ultimatum zapada Srbiji nece proci, sa Vucicem ili bez njega. Srbija nikad dok postoji planeta nece uvesti sankcije Rusiji. Izdajnik koji to uradi bice eliminisan vrlo brzo, i odluka bi se odma ponistila od naroda, isto kao i "Trojni pakt" sto je 1941 god pao i ultimatum nije prosao.
  • zgađen

    30.05.2022 17:28
    Ne vidi dobro
    Rikverc majstor je ubeđen da je on taj koji vodi igru. Otrežnjenje će biti jako, jako neprijatno, ali, na žalost, ne samo za njega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.