Viola fon Kramon: U interesu Srbije mora biti pridruživanje sankcijama protiv Rusije

Poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon izjavila je da mora biti u interesu Srbije da se pridruži sankcijama EU protiv Rusije.

"Nije na nama da primoravamo bilo koga. Ali Vlada Srbije treba da razume da ukoliko žele da budu deo kluba, ako žele da budu deo EU, to ide uz vrednosti, norme", rekla je Fon Kramon novinarima u Beogradu gde je prethodno razgovarala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Evropska poslanica rekla je da su Vučić i ona razgovarali o odnosu Srbije i Rusije, sveobuhvatnoj ekonomskoj situaciji, vladavini prava i stanju u medijima.
 
"Kada je reč o sveukupnoj ekonomskoj situaciji, u poređenju sa drugima, Srbiji ne ide loše. Ali kada gledamo u budućnost, Srbija mora da dekarbonizuje svoju budućnost. Ekonomija zasnovana na uglju i gorivu neće biti kompetitivna, naredna generacija neće moći da živi od toga", rekla je ona.
Takođe je, kako je dodala, bilo reči o zavisnosti od ruskog gasa i dugoročnim bliskim vezama Srbije i Rusije i šta to znači za ekonomiju.
 
"Moramo da smanjimo zavisnost (od ruskog gasa) i mislim da EU može da bude dobar partner za to", dodala je.
 
Na pitanje o Vučićevom razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, Fon Kramon je rekla da o tome postoji samo saopštenje, nema ničeg na papiru i šta taj dogovor konkretno znači.
 
"Ne znamo da li će se kapacitet (gasa) Srbije potpuno biti obezbeđen iz Rusije ili samo deo, šta prosečna cena za Srbiju znači i da li Evropska unija može obezbediti Srbiji potrebnu količinu gasa", rekla je.
Kako je dodala, na sastanku je ponovila da EU želi da vidi promenu u medijskoj slici Srbije, da treba biti više nezavisnih medija i istakla da misli da je Vučić "razumeo poruku".
 
"Radujemo se novoj vladi i implementaciji obećanih reformi", rekla je Fon Kramon.
  • Bosanac

    31.05.2022 13:20
    Da li znate kako se devojački preziva dotična gospodja Viola fon Kramon - GERING. Pametnom dosta
  • Sudar sa realnošću

    30.05.2022 23:29
    Znači neverovatno koliko netačnih, neinformisanih i tendencioznih komentara.
    Meni je teško da poverujem da smo stvarno toliko ..., da ne umemo na google-u za 2 minuta da pronađemo i pročitamo da niko nas ne tera da postanemo član EU, da smo mi sami tražili da započnemo pristupne pregovore, da je procedura jasna i ne da moramo nego mi treba da želimo da se usaglasimo sa EU vrednostima.
    Nadam se da su većina ovih komentara ili zaluđeni ili plaćeni botovi.
    To mi manje smeta nego da smo toliko neobrazovani, zatucani, primitivni i površni.
  • Glas razuma

    30.05.2022 23:22
    @bananarama
    Čisto, slažem se.
    Ali ne, On neće da ima išta za šta mogu da ga uhvate, drže i mere.
    Ovako je i na istok i ns zapad, i levo i desno, odnsno - ni na istok ni na zapad, nigde!
    A on može i dalje da radi šta hoće, da prodaje demagogiju zatupljenom, otupljenom i obamrlom narodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija