Vulin odgovara Mihajlović: Nije dobro da "sila koja nam preti" bude veća od slobode koju branimo

Srbija je država svih njenih građana i zato nikada neće biti dobro da nam prijatelj ne dođe, a da sila koja nam preti bude veća od vrednosti slobode koju branimo.
Vulin odgovara Mihajlović: Nije dobro da "sila koja nam preti" bude veća od slobode koju branimo
Foto: 021.rs

Ovo je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio kao odgovor ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović.

Mihajlović je prethodno izjavila da je dobro što je otkazana najavljena poseta ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova Srbiji.

Vulin smatra da "stranci ne treba da nam određuju ko su nam gosti, a ko prijatelji".
 
"Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov je u decenijama iza nas, na teškim mestima dokazao da je prijatelj Srbije, a kako su to dokazali oni koji su onemogućili njegovu posetu, bombardovanjem Srbije, priznanjem takozvanog Kosova, nesprovođenjem Briselskog sporazuma, zahtevima da napustimo Republiku Srpsku, ignorisanjem srpskih žrtava, učešćem u pokušajima da se sruši predsednik svih Srba Aleksandar Vučić?", navodi se u zvaničnom saopštenju ministarstva.
 
Vulin u izjavi pita "šta je sledeće" ukoliko se dopusti takav uticaj sa strane.
 
"Ukidanje izbora i imenovanje skupštine i vlade i napuštanje vojne neutralnosti? Srbija nije ni ruska, ni američka, ni evropska, Srbija je država svih njenih građana i samo njih i zato nikada neće biti dobro da nam prijatelj ne dođe, a da sila koja nam preti bude veća od vrednosti slobode koju branimo", izjavio je on.
  • Z na viberu

    09.06.2022 22:55
    Tetkaaaaaa! Miroooo!
    Da. Samo su nam stranci odrzali čas iz geografije....
  • Druže Tito mitise

    09.06.2022 16:20
    kunemo
    Tito je imao m**da da se suprotstavi Staljinu. Da nije, sada bi se Limancima i ostalim virtuelnim botovskim tvorevinama ispunila želja i živeli bi u ruskoj guberniji.
  • Vulina za presednika

    09.06.2022 14:57
    Ne mogu da verujem da sam ovo izgovorio, ja koji sam glasao nekad za DS. Ali smatram da je Vulin bolje resenje za predsednika Srbije od preplasenog i kukavice Vucica, kojega samaraju zapadni zamenici savetnika sekretara i portiri zapadnih ambasada. Redjaju se svi na Vucici kao na jadniku. Takav preplaseni predsednik kao Vucic nije potreban Srbiji, samo nas bruka. Sama cinjenica da su Istok i Zapad se izjednacili vojno i finansiski ne dozvoljava takav profil coveka da vodi drzavu Srbiju. Vulin je bolji profil coveka za predsednika Srbije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija