Sud pustio navijača na slobodu, on uprkos zabrani ponovo otišao na utakmicu

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je žalbu na odluku suda da pusti da se brani sa slobode navijač Crvene zvezde U. K.
Sud pustio navijača na slobodu, on uprkos zabrani ponovo otišao na utakmicu
Foto: 021.rs
Ovaj navijač je prošlog petka pravosnažno osuđen zbog tuče sa navijačima Partizana na Autokomandi 11. maja, a već u ponedeljak prekršio je zabranu prisustvovanja utakmicama ta dva kluba.
Drugi osnovni sud u Beogradu je ranije odbio predlog tužilaštva da se U.K. odredi pritvor i pustio ga da se brani sa slobode.
Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu hitno je reagovalo i podnelo žalbu na rešenje sudije za prethodni postupak pomenutog suda, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu. Tužilaštvo žalbom traži da se preinači rešenje sudije i da se odredi pritvor U.K. da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.
 
Odluka o žalbi, koju treba da donese krivično vanpretrseno veće Drugog osnovnog suda, od troje sudija, očekuje se tek početkom sledeće sedmice.
 
U saopštenju podsećaju da je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u sredu Drugo osnovno javno tužilaštvo odredilo zadržavanje za U.K. jer je prekršio meru zabrane prisustvovanja određenim sportskim priredbama, koja mu je prošle sedmice izrečena sudskom presudom uz uslovnu kaznu zatvora od godinu i četiri meseca, sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 50.000 dinara.
 
On je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je zaključio sa VJT u Beogradu, priznavši učešće u tuči navijača koja je usledila nakon utakmice između FK Partizan i FK Crvena zvezda 11. maja, u blizini Autokomande u Beogradu.
 
Međutim, U.K. je u ponedeljak prisustvovao košarkaškoj utakmici između Crvene zvezde i Partizana odigranoj u hali "Aleksandar Nikolić", uprkos zabrani prisustvovanja košarkaškim i fudbalskim utakmicama ova dva tima, čime je prekršio zabranu.
 
Zbog izvršenja novog krivičnog dela, Više javno tužilaštvo će tražiti od suda da opozove uslovnu osudu i da U.K. izrekne zatvorsku kaznu od godinu i četiri meseca zatvora.
 
Insajde piše da je prema internom aktu beogradskog višeg tužioca, jedan od njegovih zamenika ovlašćen za brzu i efikasnu razmenu podataka sa policijom, u slučajevima nasilja na utakmicama. Upravo taj zamenik tužioca uočio je huligana U. K. na tribinama hale "Aleksandar Nikolić" i dao nalog za njegovo privođenje.
 
Svih pet utakmica finala plej ofa ABA lige obeleženi su brojnim incidentima, na kraju je u finalu policija obezbeđivala trofej u hali. Prema podacima tužilaštva, u prve četiri utakmice nije bilo krivičnih dela, već samo prekršajnih.
  • Putar

    12.06.2022 06:53
    Aj u 100 marki da nece biti osudjen navijac napredne C.Zvezde? Kako da osude navijaca za tucu kad im u upravama sede Terzic i Covic? Ne znas protiv kog se vodi vise postupaka, ali im se ne sme nista, jer jelte, oni su Zvezdasi.....
  • Rade

    11.06.2022 20:56
    Zašto su sudije blagonaklone prema huliganima? Jer nam to huligani i vode državu?
  • zgađen

    11.06.2022 20:24
    Sve je jasno, a i nije
    Dečko je iz bolje familije, a možda je i član biblioteke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija