Ponovo kamenovan "Soko", ali i BG voz

Preduzeće "Srbija voz" saopštilo je da je danas oko 16:20 časova došlo do ponovnog kamenovanja brzog voza "Soko", kao i BG voza pri izlasku iz stanice Zemun.
Ponovo kamenovan "Soko", ali i BG voz
Foto: 021.rs
"Pregledom vozova od strane vozopratnog osoblja, ustanovljeno je da postoje manja oštećenja na vozovima i vraćeni su u redovan saobraćaj", ističe se u saopštenju.
"Srbija voz" osudila je kamenovanje vozova od strane za sada nepoznatih počinilaca.
Kako se dodaje, MUP u saradnji sa "Srbija vozom" odmah je preduzeo sve potrebne mere da se pronađu počinioci ovog krivičnog dela.
 
"Ovakvo ponašanje predstavlja vandalski čin i izuzetnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Uništavanje železničke infrastrukture sprečava redovno odvijanje železničkog saobraćaja. Upozoravamo da se ovakvim vandalskim činom na prvom mestu ugrožava bezbednost putnika i železničkog saobraćaja, ali da se istovremeno nanose i velike štete železničkoj imovini", ističu u saopštenju.
 
"Srbija voz" apeluje na građane da se ponašaju savesno i odgovorno kako bi se železnički saobraćaj odvijao neometano.
 
Podsetimo da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture formiralo tim sa pripadnicima MUP-a i Republičkog tužilštva koji će se baviti ugrožavanjem saobraćaja i imovine na železnici.
 
Kako je pojasnio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, tim je formiran zato što se nedavno dogodio slučaj kamenovanja voza, postavljanje barikada na prugama, kao i krađe zaštitne ograde i kontaktne mreže.
 
Ministar je rekao i da će svi koji svesno uništavaju železničku infrastrukturu i imaju nameru da ugroze živote radnika i putnika, biti gonjeni i kažnjeni u skladu za zakonom, dodajući da su pripadnici policije identifikovali i uhapsili one koji su 28. maja kamenovali voz i da su u pitanju maloletnici.
 
"Moramo da pošaljemo jasan signal. Ovo su ozbiljna dela, jasne i ozbiljne pretnje zatvorom su za sve koji čine takva dela, od jedne do osam godina", rekao je Momirović.
  • Dejan

    16.06.2022 08:48
    Kamena s ramena
    Ta igraju se deca samo tradicionalne narodne igre kamena s ramena. A ovi odma graknuli kamenovanje. Kamenovanje je relikt mracne proslosti sad su u modi neke druge vrednosti..ljubav,mir ,stabilnost, dobrosusedski odnosi sa dzelatima.
  • Милан

    14.06.2022 18:03
    Похапсити и осудити. Једноставно је.
  • Putnik

    14.06.2022 17:38
    Ogorčeni Sremci
    Pre jedno mesec dana, vraćao sam se pre podne iz Bgd vozom i ispred zatvorene ž. stanice Čortanovci, jedan čovek je pozdravio voz, onako dugo i podobrano, srednjim prstom na obe uzdignute ruke.

    Kanda je, Sremcima svega dosta, a izgleda da im voz predstavlja sinonim za korupcionašku vlast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija