Ministarstvo rada priprema plan "Garancija za mlade", evo šta on podrazumeva

Srbija aktivno radi na pripremi Plana implementacije programa "Garancije za mlade", izjavila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.
Ministarstvo rada priprema plan "Garancija za mlade", evo šta on podrazumeva
Foto: Pixabay
Kisić je, na radionici za pripremu tog plana, poručila da je primena tog programa od velikog značaja za mlade, te podsetila da program podrazumeva da mladi dobijaju kvalitetnu ponudu za posao, nastavak obrazovanja, praksu ili obuku u roku od četiri meseca od ulaska u status nezaposlenosti ili završetka formalnog obrazovanja.
Prema njenim rečima, naša država je na drugom ministarskom sastanku EU-Zapadni Balkan, koji je održan pre dve godine u Sloveniji, potvrdila Deklaraciju Zapadnog Balkana o održivom položaju mladih na tržištu rada.
Time je, kaže, prihvatila da će raditi na postepenom uvođenju programa "Garancije za mlade".
 
Kisić je naglasila i da je Vlada Srbije u januaru ove godine osnovala Koordinaciono telo za izradu i praćenje Plana implementacije tog programa, ističući da je tada formirana i stručna grupa koja će raditi na pripremi plana.
 
"Ovo je veliki zadatak. Veliki rad nas čeka i sigurna sam da će rezultati tek da se vide", poručila je Kisić.
 
Na radionici će se u naredna dva dana raditi na pripremi Nacrta Plana implementacije programa "Garancija za mlade".
  • x

    14.06.2022 09:00
    x
    Prvo se pripremi I uradi plan, pa se onda formira grupa za praćenje implementacije tog plana.Ovde ispade da se prvo formirala grupa za praćenje pa onda grupa za pripremu plan.Drugim rečima , hajde da nešto pričamo, mladi moraju bežati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.