Dojave o bombama u školama širom Srbije: U Beogradu, Valjevu, Kruševcu, Vrbasu, Kikindi...

Dojave o postavljenim bombama jutros su stigle u pojedine novosadske škole, ali i škole širom Srbije.
Dojave o bombama u školama širom Srbije: U Beogradu, Valjevu, Kruševcu, Vrbasu, Kikindi...
Foto: 021.rs
Poslednje informacije govore da su dojave stigle na adrese škola u Beogradu, Valjevu, Nišu, Adi, Kikindi, Vrbasu, Sremskoj Mitrovici.
Nastavnici su obavestili roditelje đaka da ne šalju decu u školu.
Valjevske škole danas su se po prvi put našle na udaru. Kako Vamedia saznaje, dojave o postavljenim bombama stigle su jutros u valjevske osnovne škole Prvu, Sedmu, Petu, Šestu. Direktori osnovnih škola o novonastaloj situaciji obavestili su razredne starešine koje potom obaveštavaju roditelje porukama i telefonskim pozivima da decu ne šalju u školu dok ne bude zavšena provera dojava, piše portal.
 
Istovremeno izvor Vamedie blizak policiji navodi da je od jutros u većem delu Srbije situacija sa dojavama o postavljenim bombama slična, a da su kontradiverzioni pregledi u toku.
 
Kako je RTS-u potvrđeno iz Biroa MUP-a, jutros je u OŠ "Đuta Jalšić" u Beogradu stigla dojava o postavljenoj bombi.
 
Kruševačke osnovne škole jutros su dobile preteće dojave o postavljenim eksplozivnim napravama, potvrdio je za RTS načelnik školske uprave Zoran Asković. 
 
Policija je na terenu, u toku je kontradiverzantski pretres svih objekta za koje je poslata anonimna dojava.
 
U osnovnim školama u Kruševcu danas nema nastave.
 
U desetak osnovnih škola u Nišu stigle su dojave o bombama, deca nisu ni bila u školi, o čemu se obavešteni roditelji. 
 
Dojava o bombama u svim osnovnim školama na području gradske uprave Zaječar. Deca od danas prelaze na onlajn nastavu do daljnjeg. 
 
U opštini Raška u Baljevcu takođe je stigla dojava o bombi. 
 
Dojave i u školama na Kosovu
 
U više osnovnih škola na Kosovu, koje rade u sistemu Republike Srbije, ovog jutra stigla je dojava o bombi. Kako su stigle neposredno pred početak jutarnje nastave, oko 7 sati, deca su vraćena kućama, a nastava se danas održava onlajn.
 
Oglasila se i Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja je saopštila da je dojavu o bombi dobila svaka od 71 osnovne škole, prenosi Kossev.
 
"U svim srpskim osnovnim školama na Кosovu i Metohiji noćas su stigle anonimne pretnje o postavljenim bombama. Preteći mejlovi upućeni su na adrese 71 škole na КiM, a ovo je prvi put da mejl takve sadržine bude upućen u srpske obrazovne institucije u pokrajini", navodi se u saopštenju.
  • Jasna

    16.06.2022 22:31
    Ko je ovde lud
    Odakle tim dojavljivacima mejlovi svih škola u Srbiji? I kako neko udje u sve te škole i "postavi bombu" ako smo preplavljeni kamerama, video nadzorima, imamo "sposobnu" policiju, čuvare? Tu nesto ne štima! A mi se ne zakopčavamo na ledjima. Čim se pojačaju pritisci za priznanje Kosova i uvodjenje sankcija Rusiji, eto DOJAVA. Dokle?!
  • Novosadjan

    16.06.2022 11:57
    Bar je klincima lepo a miloxija zaradi platu
  • nema

    16.06.2022 10:20
    školski
    primer spina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.