Lavrov vs. Mihajlović: On se čudi njenoj izjavi, ona mu poručuje da nije "politički laik"

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nazvao je veoma čudnom izjavu potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike Srbije Zorane Mihajlović.
Lavrov vs. Mihajlović: On se čudi njenoj izjavi, ona mu poručuje da nije "politički laik"
Foto: 021.rs
Naime, ona je rekla da bi njegova poseta Beogradu zakomplikovala situaciju u Srbiji i da je dobro što odložena.
 

"Potpredsednica Vlade, gospođa Mihajlović, dala je veoma čudnu izjavu da nisu hteli da me vide u Beogradu, kao da sam se ja sam pozvao. Ona je dalje rekla da ako Lavrov kaže da je prijatelj Srbije, nije trebalo ni da pomisli da dolazi kod nas kada smo pod pritiskom da uvedemo sankcije Rusiji", rekao je Lavrov u intervjuu za NTV, prenosi Sputnjik.

"Ako si prijatelj, nemoj da dolaziš kod nas, jer će tvoja poseta iritirati Zapad, i to je sve", objasnio je Lavrov logiku ministarke Mihajlović.
 
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je uverena da je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov isuviše iskusan diplomata da bi ga začudila bilo koja njena izjava, pa i ona vezana za njegovu otkazanu posetu Srbiji.
 
Mihajlović je u pisanoj izjavi navela da ne zna šta je čudno u činjenici da se Srbija, kao evropska zemlja, nalazi pod velikim pritiskom Evrope i čitavog Zapada samo zato što je jedina zemlja Evrope koja se nije pridružila sankcijama Rusiji i ruskim zvaničnicima.
 
Prema njenim rečima, Srbija je pod pritiskom Evropske unije i čitavog Zapada ne zato što je nešto loše uradila, već naprotiv, zato što kao prijatelj pruža ovu vrstu podrške Rusiji, zemlji koja je ugrozila teritorijalni integritet jedne druge suverene zemlje - Ukrajine.
 
Samo politički laik ne vidi da u ovim okolnostima poseta jednog od najviših funkcionera Rusije, našeg prijatelja, Srbiji ništa dobro ne bi donela, a znam da šef ruske diplomatije nikako nije politički laik, izjavila je Mihajlović.
  • Mike

    17.06.2022 22:41
    Skokne na kafu u ambasadu"amerike"i dok je popila kafu dobije papirce sta treba da lupeta sa izjavama.
  • eaeiuy

    17.06.2022 19:01
    Odakle ovoliko rusofila u ovom otpadu?
  • Antinatofil

    17.06.2022 12:43
    Milan NS@ Zaboravili ste dodati da se to odnosi samo na onaj ostatak naroda koji je mentalno poremećen pa umislio neprijatelje tamo gde ih nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.