LDP uskače da podrži Zakon o javnoj svojini?

Vladajuća koalicija će imati većinu u Skupštini za izglasavanje ključnih zakona iz evropskog paketa, čak i ako im SVM okrene leđa.
Vladajuća koalicija će imati većinu u Skupštini za izglasavanje ključnih zakona iz evropskog paketa, čak i ako im SVM okrene leđa.

Kako saznaju Novosti, već su počeli razgovori stranaka vlasti i ubeđivanje Mađara da podignu ruku za zakon o javnoj svojini i ostale evropske propise, koje smo dužni da usvojimo do kraja septembra. Paralelno, igra se i na kartu opozicije i nezavisnih poslanika, pa je moguće da spasilac bude LDP koja je i dosad podržavala propise neophodne za evropske integracije.

Vlast trenutno može da računa na 123 poslanika, što znači da joj nedostaju tri glasa za tanku većinu.

Bez obzira na to što ima rezervnu klupu, predstavnici DS u utorak su kontaktirali sa vrhom SVM, pokušavajući da ih ubede da promene stav i podignu ruku za zakon o železnici.

Lider SVM Ištvan Pastor kaže da im nije namera rušenje vladajuće koalicije na nivou Republike i pokrajine. - Ipak, SVM neće slepo prihvatati ultimatume i požurivanje onih koji su proćerdali minulu deceniju i nisu, iako su obećavali, usvojili zakone koji su uslov za dobijenje kandidature za EU - naglasio je Pastor.

U DS kažu da ima vremena za dogovor koji bi zadovoljio i interese SVM, a da je većina stabilna. - Neće biti krize vladajuće koalicije - poručio je kratko Branko Ružić, šef poslaničkog kluba SPS.

Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da će njegova stranka sve učiniti kako bi "Srbija nakon mnogo grešaka obavila posao potreban za dobijanje statusa kandidata": - Spremamo amandmane na zakone o restituciji i javnoj svojini, a od njihovog prihvatanja zavisiće naša podrška.

  • Pedja

    16.09.2011 12:40
    Ma lako mi je za Cedu,covek sada ima kule i gradove a svi znamo ko je bio i sta je sve imao pre nego sto je dosao na vlast.
  • BokiNs

    16.09.2011 12:39
    LDP se samo bavi demagogijom a kada treba neko da zakrpi vlast da se ne raspadne tu su ljudi poput Cedomira Jovanovica da uskacu.
  • ranko

    14.09.2011 14:36
    ako nece svm ima ko 'oce
    Evo jos jednog dokaza kako je to sve ista bagra, da covek ne veruje. Ovde je normalan jedino Pastor, sto je danas retkost. Sad se vidi da bi ovaj Canak sklopio pakt sa crnim djavolom samo da na kraju bude kako je on zamislio! Tesko cemo se mi ovih otarasiti, drze se oni zajedno, kao da im je poslednje u zivotu. Raspisite izbore ako smete!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.