Vučić: Medicinarima do kraja godine povećanje ne tako malih plata, neće više odlaziti iz Srbije

Predsednik Srbije Aleksanda Vučić najavio je da će zdravstveni radnici pre kraja godine dobiti povećanje "ne tako malih plata".
Vučić: Medicinarima do kraja godine povećanje ne tako malih plata, neće više odlaziti iz Srbije
Foto: Pixabay
Vučić je naglasio da mu je "posebno drago" zbog medicinskh sestara i tehničara, ali i lekara, jer više neće odlaziti iz zemlje.
Vučić, koji je prisustvovao ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju za 100 najuspešnijih diplomaca svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, rekao je da su zdravstvo i medicina jedan od četiri stuba države i imaće sve veći značaj u budućnosti.
"Zapara mi uši kada se zahvaljujute ministru i meni, to govori o vašem lepom vaspitanju, ali je lepo kada se zahvalite Republici. Ne morate da se bavite politkom, ali je dobro da primetite da vaša država nešto učini za vas jer se razvija osećaj odgovornosti kod svakoga od vas", rekao je Vučić.
 
Vučić je istakao da je prema podacima danas osam puta manje odlazaka medicinara iz Srbije, nego pre šest godina, ukazujući da možda to smanjenje jeste zbog korone i rata na istoku.
 
"Uredili smo javne finansije i bilo bi i više novca da tog rata nije", dodao je on i napomenuo da je i to razlog što lekari više ne odlaze.
 
Vučić je uručio ugovore o radu za 12 najboljih, među kojima je 10 lekara i dvoje medicinskih tehničara.
  • Ana

    25.06.2022 19:53
    @miroslav
    Imam pitanje za Vas, u vezi sa programom zaposljavanja diplomaca Medicinskog. Da li mozete da mi se javite na mejl?
    anazulbehari09@gmail.com
  • Miroslav

    21.06.2022 18:45
    @Sanja
    evo informacija iz prve ruke... Moja sestra je na listi tih najboljih studenata koji su zaposljavani. Ministarstvo joj nije ponudilo posao dok je posao ponudjen nekim njenim kolegama koji imaju nizi prosek od nje i mnogo su nize pozicionirani na rang listi. Toliko o tome da se zaista najboljim studentima daje sansa.
  • Бане

    20.06.2022 21:05
    Не би ја њима дао ни пола од овога што добијају кад се у њиховом пдносу према послу и пацијентима то не примећује.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.