"Intervju Dijane Hrkalović direktan pokušaj ucene, poput onog s vlasnikom Jovanjice"

Advokat Rodoljub Šabić kaže da intervju Dijane Hrkalović za Objektiv, u kontekstu sudskog postupka koji je u toku, predstavlja direktan pokušaj ucene, "poput onog u TV šou s vlasnikom Jovanjice".
"U pitanju je direktan pokušaj da se optužnica potkopa, učini smešnom i neverodostojnom. To ne vidim da bi igde u svetu bilo moguće, posebno ne u kontekstu da je branilac visoki funkcioner vladajuće stranke, ali kod nas je nažalost sve moguće", rekao je Šabić za TV N1.
 
Novinar NIN-a Vuk Cvijić kaže da intervju bivše državne sekretarke MUP-a "ne izlazi iz propagandne matrice koju vidimo u režimskim medijima" i koju ponavlja i predsednik – da svi mogu da budu krivi i odgovorni osim njega.
"Odgovornost se prebacuje s jednog na drugog. Hrkalović je prošla proces pokajanja, promenila je advokata. Nekada je bilo ‘kadija ti sudi, kadija te tuži’, a sada je ‘kadija ti sudi, kadija te tuži, kadija te brani'", rekao je Cvijić za N1, ukazujući da je Vladimir Đukanović bio u parlamentarnom odboru za pravosuđe i da je odlučivao o sudbini tužilaca i sudija.
 
On je istakao da je tabloid Objektiv za koji je Hrkalović dala intervju bio jedan od tabloida koji su je napadali i da je učestvovao u kampanji protiv nje, a da su sada u njemu izbegnuta neka ključna pitanja.
"U intervjuu s Hrkalović, na primer, ne otvaraju se pitanja o njenim kontaktima s glavnim koordinatorom Žandarmerije Nenadom Vučkovićem koji je komunicirao sa Belivukom", rekao je Cvijić.
 
Hrkalović je, kako je dodao, mogla da bude upitana odakle pripadnici "Janjičara" na inauguraciji Alekandra Vučića 2017. godine, ali i ko je glavni šef?
 
Cvijić je kazao da se u razgovorima žandarma Vučkovića i Belivuka spominje "glavni šef", pored toga što se spominju Veljko Belivuk i Dijana Hrkalović. 
 
"Dijana Hrkalović je rekla da je Vučić izmislio Stefanovića, to je tačno, ali i izmislio je i nju", rekao je Cvijić i dodao da je Hrkalović pokušala da se predstavi kao profesionalac u službama bezbednosti, a da su prethodno protiv nje podnete prijave zbog nasilja jer je nanela teške telesne povrede jednom aktivisti.
 
"Kako je prošla bezbednosne provere, ako su prijave podnete, a ti policijaci koji su ih podneli nisu više u policiji", pita Cvijić.
 
Dumanović: Dijana Hrkalović se ponašala kao direktor policije
 
Potpredsednik Novog sindikalnog policijskog saveza (NSPS) Milan Dumanović rekao je ranije za Danas da je Dijana Hrkalović došla u Ministarstvo unutrašnjih poslova pre Nebojše Stefanovića, te da joj je on samo nominalno bio šef, a da je tadašnja državna sekretarka radila apsolutno sve po svom nahođenju.
 
Dumanović je dodao da aktuelni ministar odbrane, a tada unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović svakako treba da snosi odgovornost za ono što nije uradio i što je dozvolio da Hrkalović kao njegov saradnik radi.
 
"Dijana Hrkalović se u jednom trenutku ponašala kao direktor policije. Ako pogledate snimke na kojima se pojavljivala Dijana Hrkalović, bilo na konferencijama za novinare, bilo u nekim akcijama, ona je uvek imala čelnu poziciju. Prvo se ona pojavljivala, pa je posle nje išao tadašnji direktor policije Rebić. Ona se ponašala i kao ministar i kao direktor policije, radila je šta god je htela i neko je to njoj omogućio i mi smo svi znali odakle to ide – od političke moći koju je imala", rekao je Dumanović u intervjuu koji je ranije dao za Danas.
 
"Iz svega onoga što smo mi znali, Dijana Hrkalović se u MUP-u, pre svega u UKP-u pitala za sve. Ona je bila politički komesar SNS-a. Sad da li Aleksandra Vučića ili Nebojše Stefanovića, to ćemo nekada saznati. Ona je odlučivala šta će da se radi, kako će da se radi, kada će da se radi, sve. I naravno, njeni poslušnici, a to su sada svi oni koji su je se odrekli", kazao je Dumanović.
  • Eon

    21.06.2022 07:41
    Ni cirkus, ni pozorište
    U sadašnjoj vlasti ima puno loših glumaca i glumica. Hrkalovićka je jedna od njih. Shodno kvalitetu glumaca i predstave u kojima oni učestvuju su negledljive i neubedljive.
  • Zemlja

    21.06.2022 07:21
    kriminala, kiča i jeftine patetike. Živimo sunovrat zakona i ekonomije. Živimo u jeftinoj turskoj seriji made in serbia.
  • rale

    21.06.2022 06:09
    Sve isto kao i po našim firmama. Osione individue sa ušminkanim CV-em i pojavom dođu na pozicije jer je neko tamo gore tako rekao, dođu poltroni da ih nosaju na tacni i mašu glavom. Kako par godina prođe i haos se samo još više poveća, poltroni sklone tacnu, gore gazda zatvori priču i od nekada vrhunskog stručnjaka ostane ludak na pustome ostrvu. Spremaj dalje priču za zamenu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.