Tužilaštvo: Javni nastupi Dijane Hrkalović nemaju dokaznu snagu

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) saopštilo je danas da javni istupi bivše državne sekretarke MUP-a Srbije Dijane Hrkalović nemaju nikakvu dokaznu snagu, te da se ne mogu smatrati relevantnim.
Kako piše nova.rs, povodom javnih optužbi koje je Hrkalović iznela protiv ministra odbrane Nebojše Stefanovića, Tužilaštvo je odgovorilo da je u postupku koji se vodi protiv nje odbila da odgovara na pitanja tužilaštva.
Okrivljena Dijana Hrkalović protiv koje se vodi postupak zbog sumnje za trgovinu uticajem, za tabloid Objektiv je optužila Stefanovića da je lično štitio klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a između ostalog je navela i da je Stefanović prisluškivao predsednika Aleksandra Vučića i čitao transkripte, kao da je afera Jovanjica takođe "njegovih ruku delo".
Na pitanje da li će reagovati povodom tih optužbi, iz Tužilaštva za organizovani kriminal navode da to ne može biti dokaz na sudu. 
 
"Tokom istražnog postupka okrivljena Dijana Hrkalović se branila ćutanjem, dok je na glavnom pretresu iznela odbranu, uz odbijanje da odgovara na pitanja tužioca. Odbijanjem da odgovara na pitanja tužioca okriivljena je pokušala da oteža utvrđivanje istine i potpuno resvetljavanje svih okolnosti i činjenica krivičnih dela koja joj se stavljaju na teret, pred sudom i u sudskom postupku", navode u Tužilaštvu. 
 
Ocenjuju i da je u poslednje vreme "istupanje okrivljenih u javnosti, van sudnice, i iznošenje sopstvenog viđenja događaja za koje su optuženi je postalo gotovo uobičajena praksa". 
 
"Takva istupanja nemaju nikakvu dokaznu snagu niti se mogu smatrati relevantnim i verodostojnim za krivični postupak pred sudom", kazali su iz Tužilaštva. 
 
Bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović tereti se za krivično delo trgovine uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu, odnosno da je uticala na bivšeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno pojedine izveštaje nadležnom tužilaštvu u vezi s tim teškim krivičnim delom. 
 
Ona je negirala krivično delo i tokom iznošenja odbrane istakla da je sve radila po nalogu tadašnjeg ministra MUP Nebojše Stefanovića. 
 
Hrkalović je 6. juna ukinut kućni pritvor koji je zamenjen zabranom napuštanja zemlje, a njoj je oduzet pasoš. Ona je u obavezi da se svakog ponedeljka javlja u policijsku stanicu Voždovac.
  • V5

    21.06.2022 19:25
    Nije nego
    Tužilaštvo: Javni nastupi Dijane Hrkalović nemaju dokaznu snagu

    Ali imaju izuzetnu tragikomičnu snagu.
  • vladaNS

    21.06.2022 16:36
    ?
    Kompletna žalosna lakrdija, smehotresna tragikomedija poremećenih i ograničenih umova u režiji samoprozvanog srpskog cara. Ovi su toliko ogrezli u kriminalu i porasli im apetiti da su počeli sami sebe da glođu. Ovima će, nadam se da ćemo doživeti, optužnica da se čita danima. Od Jovanjice, Savamale, BG na vodi, mosta u NS, potpornih zidova, naplatnih rampi, izgubljeni ličnih karata, tetkinih para, kofečića punih Evra, izvoza oružja, helikopterske tragedije, Epsa.......... Pozdrav iz Vojvodine
  • Nikola

    21.06.2022 16:31
    *
    Dokaze treba da pribavite vi ako postoje indicije da je izvršeno krivično delo. Carevi. Jel vam to Zagorka pisala obaveštenje za medije? Ili AV lično. Nevinašče koje se poziva na nezavisne institucije. Predsednik koji će da predloži mandatara nove vlade iako nema ustavna ovlašćenja da to radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.