NIN: Vučić ostavio Hrkalović i Stefanovića da se sami valjaju u kriminalnom blatu

Nekad moćna državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović sada je svedena na sporednu ulogu u propagandnoj tabloidnoj predstavi, objavio je nedeljnik NIN.
Dodaje se da je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić ostavio svoje saradnike da se sami valjaju u kriminalnom blatu i da paze da njega ne ukaljaju.
NIN je objavio da novi javni nastup nekadašnje državne sekretarke predstavlja režiranu predstavu u kojoj se ona divila Vučiću, nazivajući ga "Sunce", i blatila Stefanovića.
"Očekivano, publika nije dobila nijedan odgovor van okvira ranije uspostavljene propagandne matrice - svi mogu da budu krivi osim ‘Sunca’, kako je sada Hrkalovićeva nazvala Aleksandra Vučića", navodi NIN.
 
U tekstu se ocenjuje da je Vučić, iako je dva puta gledao intervju Dijane Hrkalović za "Objektiv", pokazao za sebe "neuobičajenu uzdržanost na predstavu u njegovu čast", a da je još neobičnije što se pozvao na institucije, navodeći da one treba da reaguju.
 
Kazao je da je jedino siguran da on njima nije učinio ništa nažao, podseća se u tekstu i ukazuje da nećemo javno čuti kako su ove Vučićeve reči razumeli i Hrkalović i Stefanović.
 
"Očito je da je njeno 'Sunce' ostavilo svojim saradnicima koje je biralo da se sami valjaju u kriminalnom blatu i da paze da njega ne ukaljaju", piše u tekstu.
 
NIN podseća da je bilo jasno kakav će tok dobiti "slučaj Dijana" kada joj je advokat postao Vladimir Đukanović.
 
NIN ukazuje da je, osim divljenja Vučiću i blaćenja Stefanovića, propagandno posebno bio važan osvrt Hrkalović na Jovanjicu, slučaj u kojem je Đukanović advokat prvookrivljenog Predraga Koluvije.
 
"Ona se tako zapravo pridružila dobro poznatoj Vučićevoj odbrani Koluvije. Posebno opasno, što joj neki policajci pripisuju da je radila tajno, sada je uradila javno. Crtala je metu inspektoru Slobodanu Milenkoviću koji je sa svojim saradnicima razotkrio Jovanjicu", navodi se u tekstu Vuka Cvijića za NIN.
 
Podseća se o čemu sve Hrkalović nije govorila u svoji javnim istupima, i o čemu nije bila pitana - o sumnjama da je povezana sa kriminalnim klanovima i huliganskim grupama, da je stvarala partijsku policiju, organizovala nezakonitu prismotru kritičara vlasti, preuzimala policijske delatnosti za koje nije imala ovlašćenja, kakva je njena uloga u proganjanju pokojnog inspektora Dejana Jovića koji je istraživao Belivukovu grupu.
 
Podseća se i na to da je saaslušavala novinara povodom afere Vetroparkovi, gde je predsednikov kum Nikola Petrović označen kao neko ko je tražio mito, učestvovala je u hapšenju policajaca koji su objavili da su nezakonito poslati u Potočare gde je gađan Aleksandar Vučić, saslušavala je profesionalce u policiji koji nisu odgovarali vlastima, imala je zaduženja i prilikom održavanja lokalnih izbora u Lučanima...
 
Podseća se i na komunikaciju Veljka Belivuka preko aplikacije WhatsApp sa tadašnjim glavnim koordinatorom Žandarmerije Nenadom Vučkovićem, koji je tada blisko sarađivao sa Hrkalović. Oni u prepisci tadašnju državnu sekretarku oslovljavaju sa Dijana ili D.
 
Vučković piše: "Ja sam oko tebe i te stvari rekao ministru i D…" Belivuk se raspitivao o vlasniku kafića u blizini mesta gde je ubijen Aleksandar Stanković Sale Mutavi, a Vučković ga moli da se smiri i da ne preti nikome. Zatim Belivuk piše da pita D za "ostale načine da se reši“ i zatim navodi: "Slučaj Arkana koji je bio država nije rešen nikako drugačije nego ulicom. Da se pravosuđe pitalo još bi se svi šetali Beogradom živi".
 
Dopisuju se još, kada Belivuk piše: "I da ti kažem samo još ovo po što mi je D rekla da ne brinem onaj dan, kunem ti se da se ne bojim nikog ni sekunde i da sam spreman kao i brat što je bio. Onaj govor nije izmišljen, mi smo se stvarno spremali na ovo".
 
Vučković mu na to odgovara najproblematičnijom porukom za vlast: "Zna ona. Zna šef. Zna glavni šef. Ali nema dana da mi neko pet puta ne kaže od njih da te držim pod kontrolom da ne uradiš ništa. I moraš da se sabereš. Polako…"
 
Iz poruka se vidi i da je Hrkalovićeva komunicirala sa Belivukom, a u svojim izjavama je tvrdila da ga ne poznaje.
  • Steva

    23.06.2022 13:53
    sramota je kako nam dobro ide
    Marina
    23.06.2022 • 11:42
    Valja se on zajedno sa njima
    On je postavio ove nazovi ljude na funkcije, branio ih, i instruisao ih sta i kako da rade. On je u blatu zajedno sa njima.

    Shvatili su političari odavno da Srbi vole surajver pa su odlučili da im prirede zabavu za vrele letnje dane.E, sad dali su učesnici u surajveru starlete ili političari to srbima i nije tako važno,vaćno je samo da se narod zabavlja.
  • Vodja

    23.06.2022 11:48
    Dok nas zamajavaju da Dijanom i Nešom odose cene u nebesa
    a plate u bunaru
    A ti narode zamlacuj se budalama koje su se naklepale para i za svoje unuke
  • Marina

    23.06.2022 11:42
    Valja se on zajedno sa njima
    On je postavio ove nazovi ljude na funkcije, branio ih, i instruisao ih sta i kako da rade. On je u blatu zajedno sa njima, pitanje je samo da li je i direktno odgovoran za mnoga teska kriminalna dela.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.