Vranje oblepljeno plakatima protiv Verana Matića, on poručuje da ga neće uplašiti

Ulice Vranja oblepljene su danas plakatima sa likom člana Stalne radne grupe za bezbednost novinara Verana Matića.

Matić je kao član tog tela nedavno boravio u Vranju i zajedno sa drugim članovima Radne grupe osudio pritiske na rad OK radija i kafića "No comment".

"Odgovor na našu posetu stigao je jutros kada sam dobio informaciju da su ulice Vranja oblepljene mojom fotografijom uz tekst: ‘Veran Matić, samozvani građevinski inspektor koji ruši po Vranju. Političarima naređuje, inspekcijskim službama naređuje, hapsi, organizuje rad tužilaštva i sudija, vrši pritisak na medije. Zašto? Sve zbog kafića ‘No comment’ koji se nalazi u lokalu otetom od firme ‘ČIK Kumanovo'", naveo je Matić u saopštenju.
Prema njegovim rečima, to što se jutros dogodilo u Vranju je "još jedna potvrda koliko se sigurno oseća kriminalni klan u Vranju, koliko misli da ima dovoljno podrške u institucijama, kao i dokaz koliko je važno izložiti njihova zlodela javnosti".
 
"Ovim posterom sam dobio još jednu potvrdu da smo u Vranju činili pravu stvar. I da tamo zaista treba učiniti sve kako bi se izbegao tragičan scenario iz Beograda, Jagodine ili Grocke. Onaj ko stoji iza ovog postera ne zna u šta se upustio. I da tek sada ni ja niti bilo ko od nas neće odustati od onoga što zastupamo i za šta se borimo", naveo je Matić.
 
On je ukazao da zna ko stoji iza ovog plakatiranja u Vranju i poručio da ga neće uplašiti.
 
"Upravo suprotno - daje mi još veću motivaciju i potvrđuje koliko je bitno podići glas i suprotstaviti se onima koji misle da im je sve dozvoljeno. Pa i to da prete, razbijaju, zaziđuju i plakatiraju", rekao je.
  • Da li smo

    25.06.2022 16:41
    svesni
    ...da ovo nema nigde na svetu vise! Bilo je nesto slicno! Ovo je nacisticka Nemacka! Sabac je bio oblepljen sa fotografijama pravog decka, mladjeg od predsednikovog sina pet godina - maloletnika, zbog neke hrabre mame kaznjenog, pored tri lica od kojih je jedna novinarka!To je isto ono "kakav je covek Oliver Ivanovic"...To bi bilo usadjeno u genetski kod sada, da se slusalo i vezbalo na primeru "neke zene i njene male porodice zbog njenih i njihovih reci koje pamte svi", recimo tri decenije!
    Ovo su tako opasne igre sistemskog i sistematskog, masovnog i masivnog kvarenja i ruzenja srpskog naroda!
    Koliko decenija idealnih uslova je potrebno za izlecenje, ako se uopste prizna dijagnoza i taj dijagnosticiran "kvar"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.