Ukinuta presuda bivšem direktoru "Infrastukture železnice", naloženo ponovno suđenje

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je bivši direktor JP "Infrastukture železnice" Miroljub Jevtić, zbog primanja mita od 10.000 evra, bio osuđen na godinu dana zatvora.
Ukinuta presuda bivšem direktoru "Infrastukture železnice", naloženo ponovno suđenje
Foto: Pixabay

Drugostepeni sud je, usvajanjem žalbi branilaca okrivljenog, ukinuo prvostepenu presudu i vratio Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu na ponovno odlučivanje, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.

Jevtić se tereti da je neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, koji su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice", po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Međutim, po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda je morala biti ukinuta jer je zasnovana na bitnoj povredi odredaba krivičnog postupka.
 
Taj sud je naložio prvostepenom sudu da otkloni bitnu povredu krivičnog postupka na koje mu je ukazano rešenjem, te da ceni da li zapisnici o veštačenju mobilnih telefona privremeno oduzetih od okrivljenih Jevtića, Vladislava Kostića, Dragoslava Burzanovića i Zorana Stojanovića, prema načinu pribavljanja predstavljaju zakonite dokaze na kojima se može zasnovati sudska odluka.
 
Jetvić je na početku suđenja negirao optužbe za primanje mita.
 
Prema sporazumu koji je u maju zaključio sa tužilaštvom, zbog krivičnog dela davanje mita, članu Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, Burzanoviću izrečena je kazna od 11 meseci zatvora.
 
Advokatima iz Novog Sada Kostiću i Stojanoviću, optuženim za pomaganje u davanju mita, izrečene su uslovne osude od godinu dana zatvora s rokom provere od dve godine.
 
Jevtiću je u toku i suđenje u postupku u kojem se, zajedno sa bivšim državnim sekretarom, sada pomoćnikom ministra Miodragom Poledicom i još četiri optužena, tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama u vezi sa rekonstrukcijama železničke pruge na Pančevačkom mostu.

Teme

mito
  • Violeta Siskovic

    07.07.2022 19:42
    Pravda
    Uvek sve dodje na svoje..jedan divan radan i veliki gospodin Jeftic..cestitam od srca.
  • Slajko

    03.07.2022 05:19
    Pravda za Jeftu.
    Jedini pravi Železničar, pravda za Jeftića!
  • Jovana

    02.07.2022 21:56
    Pravda je dostizna!
    Pravda je dostizna!Ima Boga!Vratice se jedini pravi covek na zeleznici!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija