Nova vlada do kraja jula: Kome se "klimaju fotelje"?

Do kraja jula biće formirana nova vlada Srbije, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.
Nova vlada do kraja jula: Kome se "klimaju fotelje"?
Foto: 021.rs

Iako je prošlo tri meseca od izbora, ne zna se ni ko će biti novi premijer, ni da li će u njoj biti mesta za kadrove iz SPS. Kakva god bude sudbina socijalista, jasno je da za neke ministre više neće biti mesta u Nemanjinoj 11, piše Nova.rs.

Pred novom vladom biće puno izazova – od uvođenja sankcija Rusiji, preko bržeg ispunjavanja uslova u pregovorima sa EU, do ozbiljnijeg pomaka u pregovorima sa Prištinom.

U ovakvu agendu, čini se, nemoguće je uklopiti ministra policije Aleksandra Vulina, čiji je mandat obeležio niz gafova – od prisluškivanja ruske opozicije u Beogradu, preko promovisanja nekakvog “srpskog sveta”, do otvorenog pokazivanja netrpeljivosti prema EU i Zapadu.
 
Jedan od bizarnijih momenata bio je kada se pojavila njegova fotografija sa osuđivanim vođom navijača Vladimirom Kovačevićem Kovačem. On je potvrdio autentičnost fotografije, ali je rekao da ne zna ko je osoba pored njega.
 
Vulin je pokušao da progura novi zakon o policiji kojim bi bila omogućena upotreba kineskih softvera za praćenje i identifikaciju, što je izazvalo veliki revolt kako u domaćoj, tako i u stranoj javnosti.
 
O tome da postoji mogućnost da ne bude deo buduće vlade, i sam je govorio. 
 
Teško je zamisliti da bi ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović mogao da dobije još jednu šansu u Vladi. Tokom svog prvog ministarskog mandata ostrvio se na žene, kriveći ih za negativan prirodni priraštaj.
 
Na društvenim mrežama je vređao svoje neistomišljenike i psovao. Tako je praktično i započeo svoj prvi mandat, podseća portal Nova.rs.
 
Kako je rekao za Nova.rs, glumac Ivan Jevtović, ministra Dmitrovića je prijavio policiji, jer ga je nazvao ološem i mamlazem i pozvao svoje istomišljenike da tako reaguju. "Problem" je bila njegova uloga u predstavi "Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo".
 
Objavljivao je i neproverene informacije, navodeći da je da je koronavirus nastao u laboratoriji, sa ciljem da ubije 10 miliona ljudi, pozivajući se na navodni izveštaj engleske obaveštajne službe, koji je dostavljen kraljici i premijeru.
 
Imajući u vidu nove okolnosti, u novoj vladi možda neće biti mesta ni za Nenada Popovića, ministra bez portfelja. Važi za "ruskog čoveka", a svoje dobre veze sa Rusijom i ne krije. Kad je reč o srpskim političarima, Popović je prvi dobio visoko rusko državno priznanje – Orden prijateljstva, a patrijarh moskvski Kiril odlikovao ga je crkvenim ordenom Prepodobnog Serafima Sarovskog.
 
Kompletan tekst čitajte na Nova.rs.
  • Лиманац

    06.07.2022 14:10
    Сви смо ми Лиманац! Мени запослило ћерку - ја сам Лиманац! Комшији пукла водоводна цев и поплавила стан испод њега - комшија је Лиманац! Оном тамо у Футогу нелегална кућа - и он је Лиманац!
  • Лиманац

    05.07.2022 11:51
    @Овај што се представља као ја
    Много си духовит.
    Можда и превише.
  • Перун

    05.07.2022 09:53
    ZZ
    Овај текст је све супротно од онога што ће се десити и као такав поучан. Из будуће владе треба избацити љубитеље НАТО пакта и слогана "германско католичка" Европа нема алтернативу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.