Švarm: Obrazovanje čist višak za Srbiju - pristupiš SNS, kupiš diplomu i postaneš ministar

Glavni urednik nedeljnika "Vreme" Filip Švarm ocenio je da je obrazovanje čist višak za Srbiju.
Švarm ocenjuje da je tako, jer da je drugačije, ne bi prvi čovek države na sva usta reklamirao dualno obrazovanje, a njegova vlast obraćala pažnju na prosvetne radnike samo kada zaprete štrajkom zbog svog ponižavajućeg položaja.
Švarm je naveo da "mladi nisu blesavi", a dokaz tome je mizeran broj prijava za upise na profesorske smerove na Matematičkom i Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
"Zašto se mučiti integralima ili kratkouzlaznim naglaskom, kad se može potpisati pristupnica Srpske napredne stranke i kupiti diploma na kakvom opskurnom privatnom fakultetu? Dalje je samo nebo granica, čovek može postati sve što poželi - ministar policije ili odbrane, direktor EPS-a, guverner Narodne banke...", istakao je glavni urednik "Vremena".
 
Dodao je da je u Ćupriji pre nekoliko godina u Višoj medicinskoj školi osam nastavnica ostalo bez posla da bi se otvorila mesta za apanažu naprednjačke "ekipice" predvođene poslaničkom trojkom - Aleksandar Martinović, Vladimir Orlić i Darko Laketić.
 
"Tih šezdesedestak hiljada dinara im je bio džeparac, a otpuštenim profesorkama jedini prihod", naglasio je Švarm.
 
Prema njegovim rečima, obrazovanje je čist višak za Srbiju.
 
"Da je drugačije, ne bi bilo sve više samofinasirajućih, a sve manje studenata na budžetu; da je drugačije, ne bi prvi čovek države na sva usta reklmirao dualno obrazovanje, samu srž minimalno plaćene radne snage u sponzorisanoj šrafciger ekonomiji; da je drugačije, vlast bi se setila prosvetnih radnika i kada ne prete štrajkovima zbog svog ponižavajućeg položaja", ocenio je novinar.
  • hazjajka

    06.07.2022 19:37
    @rale, sve je tačno, osim toga da su penzioneri oni koji podržavaju vlast. Podržavaju je većinom mladi ljudi, od 20 - 30 godina, koji su se školovali pod uslovima koje ste pomenuli, kada je korupcija uveliko postala normalan način života. Roditelji te dece bili su mladi devedesetih, kada su uzori bili kriminalci i starlete, odn. "žestoki momci sa asfalta" i "dive sa estrade". Za bolje ne znaju, pa što bi im smetalo i ovo?
  • Tabula raza

    05.07.2022 22:08
    Primer Fabus. Poceo je sa radom pocetkom dvehiljaditih. Inicijalno dva odelenja. Studenti neškolovani, novozaposleni kadrovi u JP. Jedno odelenje DS, drugo liga, pitajte Kostreša. Posle sve po inerciji do današnjih dana.
  • Pretužno je znanje

    05.07.2022 17:23
    Tangenta i druge priče
    Deco, ipak naučite šta je tangenta! Može da vam koristi u životu. To se uči u osnovnoj školi.

    Znanje je moć. Sve ostalo je šarena laža.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija