RGZ: Sve službe katastra ponovo rade

Sve službe katastra nepokretnosti u Srbiji od danas ponovo rade u punom kapacitetu, nakon sajber napada koji se dogodio 14. juna, potvrđeno je Tanjugu u Republičkom geodetskom zavodu.
RGZ: Sve službe katastra ponovo rade
Foto: 021.rs
U prethodnom periodu obavljena je potpuna bezbednosna provera celokupnog IT sistema, koji obuhvata više od 3.500 računara, 450 servera i tri petabajta podataka.
U cilju povećanja bezbednosti i kao vrsta antikoruptivne mere, sva komunikacija sa RGZ obavljaće se u pisanoj formi, kako bi bilo moguće pratiti komunikaciju.
Građanima je na raspolaganju 28 digitalnih servisa, koji su potpuno besplatni i mogućnost predavanja dokumentacije na šalterima službi za katastar u zakazanim terminima.
 
Sve informacije građani mogu dobiti od operatora Info centra na broj telefona 011/63-55-600, objavljeno je na sajtu RGZ.
  • Neša

    11.07.2022 13:15
    Glavno ne radi
    "sve službe rade..."
    A ne radi javi uvid i pretraživanje nekretnina?
  • djole

    11.07.2022 11:31
    Istina
    Katastar u Srbiji je bio pune četiri godine pod kontinuiranim sajber napadom. Ostaje da vidimo da li je sklopljeno primirje.
  • Đenka

    11.07.2022 10:46
    Deco, evo vam bombone ali da trčite kroz varoš i vičete "Ponovo radi bioskop!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.