POKS: Krajnje je vreme da Draža Mihailović dobije spomenik u centru Beograda

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenio je da je "krajnje vreme" da general Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljub Draža Mihailović dobije spomenik u centru Beograda.
"Došlo je vreme da jedan od prvih boraca protiv okupatora konačno dobije spomenik kakav zaslužuje. Đeneral Dragoljub Draža Mihailović je tragični junak 20. veka, najobrazovaniji i  najodlikovaniji srpski oficir koji je u parodiji sudskog procesa optužen za kolaboraciju", naveo je u saopštenju potpredsednik te stranke Vladimir Đorđević.
 
Prema njegovim rečima, spomenik bi bio podignut u čast Mihailovića i svih njegovih saboraca koji su zajedno sa njim podigli ustanak u cilju "oslobađanja otadžbine i proterivanja okupatora izvan granica Kraljevine".
"Ovim spomenikom će napokon biti stavljena tačka na jedan od najmračnijih perioda srpske istorije, te ćemo kao društvo konačno krenuti napred ka istorijskom pomirenju", ocenio je Đorđević.
  • KLF

    12.07.2022 18:58
    @Zebra

    Danas odlično vidimo koliko veze ima srpstvo, vera i crkva sa MIŠLJENJEM.
  • Zebra

    12.07.2022 09:07
    Draža je branio svoju zemlju od okupatora i prodanih komunističkih duša. Komunizam je imao za cilj istrebljivanje srpstva, zabranu vere, crkve, mišljenja. Tito je učestvovao u Cerskoj bici ali sa ustašama na strani Ugara! Takav čovek nije slučajni izabran da i dalje uništava srpski narod. A ako ne verujete pogledajte na šta smo dosli. Manjinu spremnu da misli svojom glavom i većinu potlačenih, jeftinih, prodanih koji igraju kako im se kaže. To je sad već u genima.
  • Mm

    12.07.2022 08:43
    @Uros
    Svaka cast na istinitom komentaru!!! A budale nek velicaju zlocinca i dalje!!! Hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija