Tužilaštvo istražuje smrt muškarca nakon povreda i odlaska kod kiropraktičara

Više javno tužilaštvo u Beogradu istražuje smrt pedesetosmogodišnjeg muškarca nakon povreda i odlaska kod kiropraktičara.
Tužilaštvo istražuje smrt muškarca nakon povreda i odlaska kod kiropraktičara
Foto: 021.rs

Naime, kako piše Blic, Više javno tužilaštvo danas je obavešteno da je 24. marta ove godine u 16.40 časova iz jedne privatne klinike u Beogradu kolima Hitne pomoći na Institut za ortopediju na Banjici prevezen muškarac M.Đ. (58).

M.Đ. je u privatnoj klinici bio na tretmanu kod kiropraktičara zbog nameštanja prvog vratnog pršljena ("atlasa"). Tokom tretmana se ukočio i nije više mogao da se kreće, navodi Blic.
Na Institutu mu je konstatovana fraktura 1. vratnog pršljena, usled čega je ostao nepokretan i odmah je uveden u veštačku komu.
 
M.Đ. je preminuo u subotu, 9. jula, na Institutu za ortopediju, a Više javno tužilaštvo u Beogradu je danas obavešteno o celom događaju, nakon čega je dalo nalog da se obavi obdukcija, navodi list.
 
Eventualno izvršenje krivičnog dela biće u nadležnosti osnovnog javnog tužilaštva.
  • Sabahudin

    12.07.2022 11:11
    Omerović
    Svojevremeno se digla halabuka u vezi sa astrolozima i nadrilekarima koji se reklamiraju na TV. I šta se dešava? Eno ih opet na PINKu, pogotovo vikendom u jutarnjem programu koji vodi đak generacije...
  • Liman 3

    12.07.2022 07:51
    Koliko znam (a mislim da znam :), ovo jeste uradio lekar.

    No, u Srbiji ne postoji kvalifikacija za hiropraktičara, za razliku od npr. USA - gde su to ozbiljne petogodišnje studije.

    Drugim rečima, sumnjam da ga ko može utužiti za šarlatanstvo (jer ima diplomu Medicinskog fakulteta), ali može za nesavesno lečenje.

    O tom jadnom pokojniku, kao i o bilo kome ko daje pare na krajnje rizične intervencije od strane ljudi sumnjivih kvalifikacija, ne bih trošio reči.
    Počivao u miru.
  • Mladen

    12.07.2022 02:47
    Aloo
    Kod nas je izgleda normalno da se "namesta" atlas...to je na toliko nivoa jedna velika glupost i cudna da se ovo cesce ne desava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.