Ujedinjeni protiv kovida: Trebalo bi da imate makar malo stida kolege iz Društva lekara Vojvodine

Ujedinjeni protiv kovida reagovali su na "Hipokratovu medalju" koju je Društvo lekara Vojvodine dodelilo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za "zasluge u unapređenju zdravstva".

To udruženje je poručilo da je takav čin "stavljanje soli na ranu našeg esnafa i može ukazati na to da ima kolega ogrezlih u poltronstvu koje žive oportunizam", prenosi N1.

"Možda je upravo tu negde tajna zašto su nam liste čekanja tako duge, zašto se pacijenti šetaju od jedne do druge ustanove, često bez adekvatne usluge, zašto je kod nas za sve potrebna veza i zašto o svemu ćuti Lekarska komora Srbije, koja koristeći novac svojih kolega, a usput štiteći nereagovanjem razne ‘nestoroviće’ u zdravstvu, i dalje ne formira Fond za pomoć deci preminulih lekara. Trebalo bi da imate makar malo stida, kolege iz Društva lekara Vojvodine", istakli su Ujedinjeni protiv kovida u saopštenju.

Dodali su da u "vremenu bez samilosti, u našem društvu bezosećajnosti, potpuno razbijenom u paramparčad, postaje sasvim normalno da jedno strukovno udruženje dodeljuje medalju jednom političaru".
 
"Naredni laureat bi trebalo da vam bude neki bankomat. Dodelite mu medalju zato što vam je dao vaše pare. On vas bar neće učiti kako da radite svoj posao", poručili su iz Ujedinjenih protiv kovida.
 
Ova nagrada se dodeljuje jednom u deset godina. Predhodni dobitnik je bio Vladeta Jerotić.
  • Andrija Šrek

    13.07.2022 14:18
    ...
    Potpisujem.
    Ali ovaj tekst je ipak malo naivan i politikantski. Pošto znamo da NEMAJU stida.
  • Bojan

    13.07.2022 09:51
    Šta je tu čudno? Prethodni dobitnik ove nagrade bio je šarlatan i vrač koji se lađžno predstavljao kao psihoterapeut. Ako je ikada dobije neki ugledni medicinski radnik, treba ozbiljno da se zabrine.
  • Doktorica

    13.07.2022 09:20
    Sramotno
    Odmah se iščlaniti iz Društva lekara Vojvodine kao čin protesta protiv ovako ljigavog i poltronskog gesta čelnika udruženja jer mi članovi,lekari iz prvih redova zdravstva,znamo da nas je ova vlast na čelu sa njim UNIŠTILA i PONIZILA
    Nikad za 35 godina i više rada u struci se nisam osetila više poniženo -nemaš sa čim da rafip a na TV filmski uslovi dostojni američkih serija , radiš non stop zbog organizatornog haoss jer su postavljeni na čelo samo članovi SNS ,eventualno SPS i SMS koji stručnog znanja i pojma o menadžmentu ,tokim korene vrhunac Krizni štab sa svojim lažima da udovolje AV a on kupuje i deli respiratore , potom bolnice hangari i na kraju ovo priznanje DNO DNA
    A mi nek radimo za male plate, u starim zgradama i opremi , i ćutimo
    DOKLE VIŠE?
    Sram bilo prof Kseniju Bošković,dr Vladislavu Stejin,dr Kuhajdu,dr Doder ,dr Neatnicu i penzionerku dr Slavicu Malešević !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija