Klinika nakon čijeg tretmana je muškarac ostao nepokretan i umro nije imala licencu

Privatna klinika "Balans medika", u kojoj je posle tretmana muškarac ostao nepokretan, a kasnije preminuo, nije imala licencu Ministarstva zdravlja, saznaje Tanjug.
Centar za alternativnu medicinu "Balans medika" radio je bez licence, a zdravstvena inspekcija resornog Ministarstva nije u mogućnosti da izvrši kontrolu te ustanove jer je, kako kažu u Ministarstvu zdravlja, onemogućen ulaz u prostorije privatne klinike.
Sve podatke oko zdravstvenog stanja muškarca koji je zbog komplikacija preminuo na Institutu "Banjica", inspekcija prikuplja na tom institutu.
M. Ð. (58) je 24. marta, nakon tretmana kod kiropraktičara u klinici "Balans medika", prevezen u Institut za ortopediju na Banjici, gde je kasnije preminuo. On je u privatnoj klinici bio na tretmanu kod kiropraktičara radi nameštanja prvog vratnog pršljena ("atlasa"), a tokom tretmana se ukočio i nije više mogao da se kreće.
 
Na Institutu mu je konstatovana fraktura prvog vratnog pršljena usled čega je ostao nepokretan i odmah je uveden u veštačku komu, nakon čega je preminuo.
 
Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog za obdukciju, nakon čega će proceniti da li ima elemenata krivičnog dela i u čijoj je nadležnosti.
  • Dendi

    13.07.2022 18:31
    Može li to u Srbistanu?
    Klinika bez dozvole je nedopustiv propust nadležnih. To što mnogi više veruju u alternativnu medicinu i nadrilekare je propust u obrazovanju nacije i teško ga je ispraviti. Očigledno je da treba prekontrolisati sve privatne klinike, javne i tajne, bez obzira ko im je vlasnik, i odmah zatvoriti one koje ne zadovoljavaju propise.
  • Pera detlić

    13.07.2022 18:03
    @Neko iz mase ako je to tako, inspekcija bi morala da interveniše, a bogami i policija
  • Zoro

    13.07.2022 17:05
    Dub
    @Pera: Nemaš blage veze o čemu pričaš. Eno ti ga ronilac i alpinista Jovanović. Potucao se kod najeminentnijih doktora tvoje i njegove medicine, slušao i radio sve šta mu kažu. I ništa. Dve godine agonije da tendencijom da umre. Ode kod alternativca u Dub i deda ga opravi za tri nedelje. Fi faj fu i kao puška. Čovek samo ponavlja hvala hvala hvala, sreća sreća sreća. Imaju samo dve medicine na svetu. Od pamtiveka do danas. Ona koja uradi posao i ima rezultat i ona koja priča priču al nema rezultat. Dakle radi i ne radi medicine. Nema treće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.