Utisak sa konferencije: Vučić baš ne želi na more, to ga ne zanima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu treći put hrvatske vlasti ne dozvoljavaju da poseti Jasenovac, te da su to do sada učinili u septembru prošle i u martu ove godine.

On je kritikovao hrvatske medije, rekavši da su pisali da je želeo da bane u tajnu posetu, pretio da će izazvati haos, da je sprečen njegov tajni plan, a posebno se osvrnuo na izjavu "da nije isto ići u Jasenovac kao ići na more".

"Neću na more, hoću u Jasenovac", ponovio je Vučić nekoliko puta na konferenciji za novinare i dodao da mnogi građani idu u Hrvatsku na more i hvale se time, ali da on nije taj, a naročito ne bi išao u Dubrovnik ili Rovinj. Dodao je da ne zamera ljudima koji letuju u Rovinju.

"Mnogo građana odlazi na more u Hrvatsku, hvale se, čestitam im, ja ne želim da idem na more u Hrvatsku, ne želim na more, ne zanima me. Mene zanima Jasenovac", rekao je Vučić.

"Ja da idem na more da se kupam da bih bio poželjan, dobar Srbin, neću, mene ne zanima more", ponovio je.

Odbacio je optužbe da je želeo u posetu Jasenovcu zbog približavanja godišnjice Oluje, jer je, kaže, prvi put tražio dozvolu 2. septembra 2021, mesec dana posle godišnjice te akcije, ali mu je iz kabineta Andreja Plenkovića odgovoreno da nije trenutak zbog unutrašnje situacije.
 
Ponovio je zahtev 1. marta ove godine uz molbu da poseti Jasenovac 5. marta, a nakon dva dana dobio je odgovor da nije dobrodošao u tom trenutku.
 
Predsednik Srbije rekao je da to nije objavljivano kako bi se sačuvao mir u regionu i zato što poštuju partnere.
 
"Treći put sam obavestio potpredsednika hrvatske vlade Milorada Pupovca i rekao kako god hoćeš, ako smatraš da treba da ih obavestiš, obavesti, i on ih je obavestio. Plenkoviću to nije bila tajna i nije bila godišnjica Oluje, oni su podsvesno povezali Oluju sa Jasenovcem, ja nisam nikada, ali oni jesu", rekao je Vučić.
 
On je istakao da su u nedelju ujutru sve objavili hrvatski mediji i "napravili cirkus", a da Srbija nije u tome učestvovala i da nije reagovala.
 
Vučić je ponovio da nijedan srpski predsednik nije posetio Jasenovac, da je Boris Tadić bio u Donjoj Gradini, ali da je on sam bio devet puta.
 
"Ne planiram da se povlačim pred 300 tekstova protiv mene, baš me briga", rekao je Vučić.
  • Veljaš

    28.07.2022 16:44
    Bradavičasta svinja
    Neće čovek,pardon,Vučić,da mu svi zagledaju u grudni sistem,i viseće elemente.
  • Joca

    21.07.2022 15:25
    plivanje
    Jel se neko zapitao zašto ne želi na more, možda ne zna da pliva
  • Demagog iz Karlobaga

    21.07.2022 10:18
    Fuj!
    Njegove posete su u nivou 100 za jednoga, udbaskih zardjalih kasika...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija