Advokat Ninić: Jasne veze firme "Valir" i Slobodana Tešića

Advokat Ivan Ninić ocenio je da su veze firme "Valir" čije su se mine nalazile u avionu koji se srušio u Grčkoj, sa trgovcem oružjem Slobodanom Tešićem "jasne i da ih ima više".
Ninić je za list Nova rekao da Tešić nominalno nije upisan kao vlasnik ili direktor firme "Valir", ali da to ne iznenađuje jer zbog sankcija SAD i UN "ima problem da bude imenom i prezimenom doveden u vezu sa upravljačkim ili vlasničkim pravima bilo kog subjekta koji trguje oružjem".
"Formalno, njega nema nigde, ali očigledno je veza sa ljudima koji su bliski poznatom trgovcu oružjem", kazao je advokat.
Prema njegovim rečima, bivši direktor "Valira" Stefan Čupković je u isto vreme bio i direktor firme "Lusor", čiji je vlasnik Khaled Hamed, kako Ninić tvrdi, "direktno povezan sa Tešićem".
 
"Reč je o jednoj problematičnoj osobi u krivično-pravnom smislu, čije ime provejava kroz mnogobrojne istrage širom sveta. Kada se sve to ukupno analizira, vidimo da se osoba bliska Tešiću pojavljuje u Valiru, a reč je o mladiću koji nema ni 30 godina. On je spona", ocenio je Ninić.
 
List Nova piše da je Čupković bio zastupnik predstavništva firme "Elvante limited" sa Kipra, u kojoj je direktor bio Goran Andrić, "koga je američko ministarstvo finansija označilo kao nekoga ko predstavlja Tešića u raznim međunarodnim prodajama".
 
Avion ukrajinske firme "Meridijan" koji je prevozio 11,5 tona municije srpske namenske industrije, koje je firma "Valir" prodala Ministarstvu odbrane Bangladeša, srušio se u subotu uveče kod Kavale u Grčkoj, a u udesu je poginulo svih osam članova ukrajinske posade.
  • W

    19.07.2022 10:11
    W
    Nevrede nikakvi dokazi i price! Narod ovo hoce i dobija!!! Za dan dva nova afera i tako godinama a Vucic sve bogatiji a narod sve siromasniji i ludji! Hvala!
  • D. Stankovic

    19.07.2022 10:00
    D. Stankovic
    Za ovaj kriminal koji podrzava vrh drzave u civilizovanim zemljam ide se na robiju! Ovde te odlikuje AV i trazi jos!!! Kako smo dozvolili da ovu zemlju pretvorimo u leglo kriminala kao narod...?! Zar nam nije bilo malo....ili idemo do istrebljenja?! Bruka i sramota najblaze napisano!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.