Inspektor Milenković ponovo odbio da odgovori na ista pitanja Tužilaštva

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je obavljen razgovor sa Slobodanom Milenkovićem u svojstvu građanina.
Inspektor Milenković ponovo odbio da odgovori na ista pitanja Tužilaštva
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
Razgovor je usledio nakon što je odlukom ministra unutrašnjih poslova oslobođen čuvanja službedne tajne.
Međutim, Milenković je ponovo odbio da odgovara na ista pitanja, navodeći da je u toku podnošenje ustavne žalbe Ustavnom sudu zbog povrede prava na život, kao i pritužbe Zaštitniku građana zbog nezakonitosti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova.
Na dodatna pitanja tužioca koja nisu bila obuhvaćena odlukom ministra kojom je oslobođen čuvanja tajnih podataka za potrebe davanja izjave pred tužilaštvom, Milenković je rekao da ne želi da odgovori.
 
Tužilaštvo je zatražilo da mu u roku od tri dana dostavi ustavnu žalbu i pritužbu Zaštitniku građana.
 
Razgovor je na molbu Milenkovića, obavljen u prisustvu njegovog punomoćnika, advokata Zdenka Tomanovića.
 
Advokat Zdenko Tomanović izjavio je da je njegov klijent danas iskoristio pravo da u svojstvu građanina ne odgovori ni na jedno pitanje koje mu je postavljeno u Višem javnom tužilaštvu.
 
"Ne postoji osnov da policajac, u svojstvu građanina, otkriva najpoverljivije profesionalne tajne i iznosi saznanja", rekao je Tomanović, uz tvrdnju da deo državnih struktura, kao i medija učestvuje u kriminalizaciji Milenkovića zbog afere "Jovanjica".
 
Tužilaštvo je navelo da predmet u ovom slučaju nosi oznaku tajnosti "strogo poverljivo", pa se detalji neće saopštavati javnosti, posebno dok traju neophodne provere, koje će biti nastavljene radi utvrđivanja svih okolnosti u ovom predmetu.
 
"Ukazujemo i da su Povereniku za zaštitu samostalnosti Državnog veća tužilaca, podneta već dva zahteva za zaštitu od nedozvoljenih uticaja koji se ogledaju u netačnom, paušalnom i nestručnom izveštavanju pojedinih medija, usmerenom na vršenje medijskog pritiska, kako na postupajućeg zamenika u ovom konkretnom predmetu, tako i na Više javno tužilaštvo u Beogradu u celosti, uz jasan cilj da se ovo tužilaštvo predstavi u negativnom kontekstu", navelo je tužilaštvo.
 
Upravo način izveštavanja tih medija, kao i obraćanje javnosti Milenkovićevog pumonoćnika uz zamene teza, nije ništa drugo do skretanje pažnje javnosti sa osnovne teme - a to je provera zakonitosti Milenkovićevog rada, zaključuje tužilaštvo u saopštenju.
  • NS-LIMAN

    19.07.2022 19:11
    Republički javni tužilac

    Da li ćemo dočekati da kao u normalnm i uređenim držama Republički javni tužilac Zagorka Dolovac bude osuđena zbog ne-činjenje i urušavanje ukupnog pravosuđa što je dovelo do potpune kriminalizacije našeg društva. Ovde se sudi poštenom svetu, a kriminalci sa nanogicama se puštaju da idu sa televezije na televiziju i daju primer mladima kako se postaje uspešan u jednoj kriminalizovanoj državi kao što je Srbija. Baš je strašno, da li postoji dno dna....nažalost izgleda da još nije kraj.
  • Lord

    19.07.2022 15:05
    Ovde se radi o tipičnoj zameni teza. Čovek koji je otkrio Jovanjicu se sada ispituje, jer je osoba koja je u kućnom pritvoru uperila prst u njega, kao on "radi drogu".. a što je dotična radila nema veze... za sve joj je kriv neko drugi. Ona ima pravo da laže da bi u procesu u kojem se optužuje sačuvala svoju "nevinost". Kako ne ispituju neke druge navode gde se spominju neki drugovi članovi...
  • @sever

    19.07.2022 14:06
    Ni ti od mozga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.