Zoran Živković odlazi u političku penziju i poziva "vrhovnog tiranina" da učini isto

Osnivač Nove stranke, nekadašnji premijer, Zoran Živković naveo je da odlazi u političku penziju i da bi to trebalo da urade i svi političari njegove generacije.
"Svi političari koji su svoju aktivnost započeli u prvoj polovini poslednje decenije prošlog veka trebalo bi odmah da odustanu od daljeg direktnog političkog delovanja. Dakle, da svi daju ostavke na stranačke i državne funkcije i da istupe iz članstva stranaka čiji su članovi. Ovo se odnosi i na mene", napisao je Živković u autorskom tekstu za novi broj nedeljnika NIN, navodeći  argumente.
Kako je naglasio, "za pametne - dosta, dovoljno je trajalo". Prema njegovim rečima, 30 godina permanente političke aktivnosti u nezrelom, neartikulisnom, po pravilu primitivnom nekonzistentom političkom ambijentu donosi i adekvatne posledice.
"Ti akteri bivaju omraženi, prezreni, neinteresantni i štetni za ideje, programe i planove koje njihove političke organizacije predstavljaju i pokušavaju da na izborima za njih pridobiju glasove građana, one glasove koje politička mafija već nije pokrala illi kupila", naveo je Živković.
 
On je neglasio da "napred rečeno važi za sve pomenute aktere, političare veterane".
 
Ukazao je da, "naravno da oni nisu svi isti, razlike među njima su dramatične, a njihove osobine ponekad su potpuno drugačije".
 
On je pozvao "današnjeg srpskog vrhovnog tiranina" da "napusti politiku i prepusti istoriji, ali i nadležnim pravnim i medicinskim institucijama pravu i nespornu ocenu njegove istorijske uloge".
 
"To važi i za sve one koje je imenovao i postavljao, sa kojima je pravio vladajuće diktatorske koalicije, ali i one sa kojima je imao tajne postizborne razgovore i djavolske dogovore, a predstavljali su se liderima opozicije", napisao je Živković.
  • Limanac

    21.07.2022 11:00
    Greška Živkovića!!Vučić NEmože da ide tek tako kao on,ima da odgovara i odgovara!!!
  • Jovan

    21.07.2022 10:54
    Ispravna ali iznuđena odluka, Živković se ne povlači zato što mu je to naprasno dojavila savest nego iz razloga što mu je konačno jasno da je voljom gospodara zauvek izbačen iz političke arene kao neefikasan i neupotrebljiv. Nema ovde svojevoljnog povlačenja do smrti, naši političari su zavisni od novca i moći odustaju od funkcija samo pod ozbiljnom pretnjom. Nijedan od njih ne može da kontroliše ličnu sujetu i nezajažljivu pohlepu. Takav smo narod, svi smo bili raja do pre 100-ak godina nemoguće je nahraniti desetine gladnih pradedova u sebi.
  • Nenad

    21.07.2022 10:20
    Daleko ti lepa kuća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija