Od početka godine u saobraćajnim nesrećama poginula 63 pešaka

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je na pešake da povećaju opreznost i da poštuju saobraćajne propise, navodeći da su od početka godine u saobraćajnim nesrećama poginula 63 pešaka.
Od početka godine u saobraćajnim nesrećama poginula 63 pešaka
Foto: 021.rs
Među njima je bilo četvoro dece.
U saopštenju se ističe da je samo u prethodna dva dana u Srbiji troje pešaka poginulo u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u Užicu i Kragujevcu.
"U utorak, 19. jula oko 8 časova, u Ulici radničkog bataljona u Užicu, poginula je žena (79), dok su u sredu, oko 21.00 čas, u Ulici kraljevačkog bataljona u Кragujevcu, u razmaku od svega 20 minuta poginuli žena (67) i muškarac (58). Dve, od pomenute tri nesreće dogodile su se prilikom prelaska kolovoza van obeleženog pešačkog prelaza", navodi se u saopštenju.
 
MUP navodi da pešaci godinama unazad predstavljaju jednu od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju u Srbiji, i da "oko četvrtinu od ukupnog broja poginulih čine upravo pešaci".
 
Istraživanje Agencije za bezbednost saobraćaja je ukazalo da veliki procenat pešaka svesno prelazi kolovoz van pešačkog prelaza, čime i sebe i druge učesnike u saobraćaju dovodi u opasnost.
  • Jovan

    22.07.2022 15:02
    Da pesaci su krivi. Verovatno bi bilo najbolje da napolje uopste ne izlazimo peske nego direkt iz stanova u kola i tako u krug. Naselja su za ljude ne za kola. Kad su u Holandiji shvatili da im deca ginu u saobracaju okrenuli su sve na glavacke. Mi cemo zato problem da resimo tako sto cemo da upozorimo pesake da zaboga budu pazljivi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija