Matić: Nikolić Kantar zastrašuje i iz pritvora, niko se nije javio da ruši njegov nelegalni objekat

Nijedna kompanija se nije javila na javni poziv u Vranju za rušenje nelegalnog objekta koji je lokalni biznismen Dejan Nikolić Kantar podigao pokraj "OK radija".
Matić: Nikolić Kantar zastrašuje i iz pritvora, niko se nije javio da ruši njegov nelegalni objekat
Foto: Medija centar Beograd
"Ovaj slučaj šalje poruke da je moguće graditi bez ikakvog papira i da smo u situaciji da neki pojedinac kao u ovom slučaju Dejan Nikolić Kantar koji je u pritvoru i dalje zastrašuje sve one koji bi trebalo da se prihvate posao rušenja", rekao je predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) Veran Matić za Insajder.
 
Kako je naveo, kompanijama je rok za prijavu istekao danas u podne, a poziv je produžen do ponedeljka.
"Mislim da je to i dalje veliki problem jer je taj objekat nelegalan od trenutka kada je počeo da se gradi. Građevinska inspekcija je pokušala nekoliko puta da zaustavi izgradnju tog objekta. Sada kada je završen postoji rešenje o rušenju i videli smo da je tu bilo opstrukcija. Jedna kompanija čiji je to zadatak bio odbila je to da uradi", dodao je Matić.
Govoreći o slučaju lepljenja plakata s njegovim likom u Vranju, naveo je da je pre dva dana dao iskaz tužilaštvo i ocenio da ta, kako ju je nazvao, svojevrsna poternica predstavlja ugrožavanje njegove bezbednosti i bezbednosti njegove porodice i saradnika.
 
Prošlog meseca u Vranju su osvanuli plakati s likom Matića i ispisom: "Veran Matić - samozvani građevinski inspektor koji ruši po Vranju. Političarima naređuje; inspekcijskim službama naređuje".
 
"Verujem da će brzo započeti i proces po ovom pitanju i da će se doći do nalogodavaca jer sada imamo samo izvršioce u pritvoru", rekao je Matić.
 
Naglasio je da je ceo slučaj imao negativne efekte po "OK radio" i kafić "No Comment", iz kojeg se taj medij finansira, jer su zaposleni i gosti počeli da ih napuštaju.
 
"Pozvao sam građane Vranja da se solidarišu i da u većem broju dolaze u taj kafe. Međutim, očigledno je Dejan Nikolić Kantar uspeo u tome što je želeo da postigne prvo razbijanjem stakala, farbanjem i uništavanjem unutrašnjoj i direktnim pretnjama", ocenio je on.
 
Matić je pozvao novinare i medijska udruženja da organizuju akciju solidarnosti kako "OK radio" ne bi bio ugašen.
 
Šef Misije OEBS-a: Ne sme da bude nekažnjenih za napade na novinare
 
Šef Misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu izjavio je da ne sme da bude nekažnjenih za napade i pretnje novinarima te je dodao da državni sistem treba jasno da poruči da to nije prihvatljivo.
 
Bratu je za Insajder rekao da su događaji u Vranju pokazali brzu reakciju policije i tužilaštva povodom pretnji "OK radiju", kao i slučaju targetiranja Verana Matića.
 
Naveo je da je prošle godine zabeleženo više incidenata koji uključuju novinare nego ranije, ali da ima i više rešenih slučajeva.
  • Mirko

    23.07.2022 10:09
    Eh da sam malo mlađi i da imam bager...
    A kažu nema posla. More nema ko da radi.
  • Prebranac

    23.07.2022 09:13
    Naslov
    Zašto jednostavno ne pošalju ove što su tukli građane u Novom Sadu.Ljudi su očigledno neustrašivi,nikoga se ne boje,tako da je za njih ovaj posao prava sitnica.
  • R49

    23.07.2022 07:43
    Sve luđe i luđe
    Niko se nije javio da ruši jer vlasnik nije lokalni biznismen već lokalni siledžija pod zaštitom vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija