Tužilaštvo saopštilo: Niko nije odgovoran za smrt osam rudara u rudniku "Soko"

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu završilo je istragu nesreće u rudniku Soko u kojoj je stradalo osam rudara i ustanovilo da nema osnova za bilo čije krivično gonjenje zbog eventualne odgovornosti.
Tužilaštvo saopštilo: Niko nije odgovoran za smrt osam rudara u rudniku "Soko"
Foto: Pixabay
"Povodom događaja od 1. aprila ove godine obaveštavamo javnost da je nakon pribavljenog izveštaja stručne komisije formirane od strane JP 'PEU Resavica' u čijem je radu učestvovala i Republička inspektorka za rudarstvo Zorica Vukadinović, te pribavljenog izveštaja Zavoda za sudsku medicinu u Nišu o izvršenoj obdukciji leševa pokojnih rudara i nalaza i mišljenja Komisije veštaka Rudarsko geološkog fakulteta u Beogradu i dopune nalaza, kao i nakon analize ovako prikupljenih dokaza Osnovno javno tužulaštvo u Aleksincu dana 26. jula 2022. godine donelo odluku da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica, jer u njihovim radnjama nisu ostvarena obeležja nekog od krivičnih dela za koje se godini po službenoj dužnosti", saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu.
Zbog gušenja metanom stradali su rudari Branko Čokorilo, Bojan Stajić, Bratislav Živković.
Takođe, stradali su i Branislav Zlatanović, Petar Petrović, Darko Zlatković, Nenad Trivunac i Radovan Grujić.
  • ...

    28.07.2022 00:59
    Znaci, gusenje metanom je nesto sasvim prihvatljivo?
    Jos samo da onaj ispali nesto u stilu "znate li vi da se u Americi svakih 8 sekundi ugusi jedan rudar"?
  • Sandra

    27.07.2022 13:25
    Pu, usrana drzavo!!!
  • sojer

    27.07.2022 12:25
    Ma "manekeni"
    Kako ono reče Vođa " Ljudi ne rade na manekenskoj pisti..."
    Sami su krivi.Poginuli pa šta !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija