Počela upotreba novog sistema za merenje brzine, kontroliše i korišćenje mobilnog i vezivanje pojasa

Saobraćajna policija danas je počela da koristi unapređeni sistem za merenje prosečne brzine kojim se, pored prekršaja, detektuje i korišćenje mobilnog telefona prilikom vožnje i nevezivanje pojasa.

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan ocenio je da će ovaj sistem doprineti bezbednom učestvovanju u saobraćaju, smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i ublažavanju njihovih posledica.

On je objasnio da će se procesuiranje stranih vozača obavljati po načelu hitnosti, a domaćih u skladu sa zakonom.
 
"Procesuiranje će ići u dva smera - za strane vozače obavljaće se procesuiranje po načelu hitnosti, što znači da će oni biti dovođeni kod nadležnih sudija za prekršaje. Domaćim vozačima će se na kućnu adresu vlasnika vozila dostavljati da se izjasne ko je upravljao vozilom na određenoj deonici puta", rekao je Belencan.
 
 
Dodao je da ovaj sistem trenutno pokriva 50 lokacija širom Srbije.
  • Ex faca

    30.07.2022 12:38
    Apsurd
    Cela država se toliko uživela u apsurd da je i sama po sebi postala takva. Kad bi mogla da se resetuje i vrati par stotina godina nazad, možda bi neko u svetu i imao neko pozitivno mišljenje o njoj. Postepeno da se vraćamo u civilizacije sa više packi i korbača za sve kojima je samo položaj bitan
  • The Lalosh

    30.07.2022 10:55
    Šta ako i da li ...
    Za sve ove sa pitanjima tipa "šta ako" i "da li..."

    Šta ako voziš po propisu?

    Da li možeš da zamisliš da svi poštuju propise? Da li ih ti ne poštuješ zato što ih ne poštuje neko drugi ili zato što si ti taj drugi koji ih ne poštuje?

    Nikada mi nisu jasni likovi koji svoje postupke pravdaju sa "a kako on...".
  • Bolo

    30.07.2022 07:49
    Reda mora da bude
    Važno je da se utvrdi ko je vozač da bi dva ključna minuta bila na vreme izbrisana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.