Poznato stanje povređenih u prevrtanju autobusa iz Srbije: Jedno dete ima tri preloma karlice i kuka

U nesreći u Bugarskoj nema preminulih, a na bolničkom lečenju se nalazi četvoro putnika, od kojih i dva dečaka od 10 i 11 godina, izjavio je danas za RTS ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Poznato stanje povređenih u prevrtanju autobusa iz Srbije: Jedno dete ima tri preloma karlice i kuka
Foto: Pixabay
Mlađi dečak je operisan zbog povrede noge, dok je stariji zadobio više povreda, od kojih je najdominantnija povreda glave i oni će biti prebačeni u bolnicu u Sofiju, rekao je Lončar.
Preostala dva teško povređena putnika su roditelji, od kojih je jednom putniku amputirana noga, a drugi je zadržan na daljim ispitivanjima, kazao je Lončar i demantovao navode da je noga amputirana vozaču.
Lončar je naveo da se povređeni dobro osećaju i da se nada da će u toku dana većina putnika biti prebačena u Beograd gde će punoletni dati izjavu u policiji, a četvoro putnika koji su u težem stanju trebalo bi da se vrate u narednih nekoliko dana.
 
Prethodno je vršilac dužnosti ministra zdravlja Bugarske dr Asen Medžidijev saopštio stanje povređenih.
 
"Jedno dete (11) je u kritičnijem stanju, ima tri preloma karlice i kuka. Trenutno se sprovode mere reanimacije, ali je prema hemodinamskim pokazateljima stabilno", rekao je on.
 
 
Podsetimo, autobus šabačkih registarskih oznaka prevrnuo se sinoć oko 20.10 na 216. kilometru u pravcu Sofije, nedaleko od Stare Zagore. U autobusu je bilo 38 dece i 11 odraslih srpskih državljana. Deca su putovala iz Nesebara i članovi su folklornog ansambla JU-LIRA iz Srbije i većina je iz Batajnice.
 
Prema izjavama očevidaca, autobus je iznenada skrenuo udesno i sleteo u jarak. U nesreći nije učestvovalo drugo vozilo. Kako navode bugarski mediji, putnici su uspeli da iz prevrnutog vozila izađu kroz prozore koje su morali da razbiju. Ljudi sa privatnim automobilima zaustavljeni na auto-putu pružili su prvu pomoć nastradalima.
 
Uzrok se još ne zna, ali prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo.
 
Bugarsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je vozaču autobusa iz Srbije određen pritvor od 24 sata i da će verovatno biti podignuta optužnica. Ministarstvo je navelo da je uzrok nesreće ili ljudska greška ili tehnički problem, prenosi BTA. Testovi vozača autobusa bili su negativni na alkohol i drogu. 

Teme

udes
  • Bg

    15.08.2022 13:13
    ****
    Da je barem naseg vozaca neko ometao,ne bi zaspao i napravio udes..
    Kod Bubanj Potoka 2015 godine...
  • G pen

    15.08.2022 13:11
    Da li vam ovo nije dokaz da je ovo zemlja bahatih umisljenih debila?
  • pismen

    15.08.2022 11:33
    maler?
    Prvi izvestaji su govorili da je roditelj koji je namestao sebi sediste pored vozaca zakacio volan... U svakom slucaju izgleda treba napraviti nekakav kavez oko vozaca, posto je racunati na zdrav razum zaludna rabota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija