Nedimović: Težak sastanak s poljoprivrednicima trajao devet sati, nadam se kompromisu

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da je sastanak sa poljoprivrednicima trajao devet sati i da je na kratko prekinut jer su poljoprivrednici hteli da obaveste svoje kolege o rezultatima.

Sastanak će, kaže on, biti nastavljen čim predstavnici poljoprivrednika budu spremni.

On je za RTS rekao da će ministri i predstavnici Privredne komore Srbije biti u zgradi vlade cele noći i sutra, sa ciljem da se postigne dogovor.

"Razgovori su bili teški i mora da se zna da budžet Srbije nije ćup bez dna da može ko koliko hoće da zahvati i da vlada ne može da garantuje cenu poljoprivrednih proizvoda, ali postigli smo saglasnost oko premije za mleko i oko podrške vezano za gorivo", rekao je Nedimović.
 
On je istakao da su poljoprivrednicima ponuđene cene bolje nego što dobijaju proizvođači u Hrvatskoj ili Bugarskoj i izrazio nadu da će dogovor bit postignut kao što je postignut sa malinarima i ostalim proizvođačima.
 
Nada se, kaže, sluhu poljoprivrednika za kompromis.
  • Selo

    16.08.2022 16:11
    Dajte nedimovića i te iz privredne komore mal na njivu i u štalu pa prvi bi štrajkovali. Kim Džong Un je zakon. Kad je bila suša, a on poterao ministre i poslanike da zalivaju njive sa seljacima. Kod naših bi bila bežanija ko pred opštu mobilizaciju.
  • Ćup

    16.08.2022 12:55
    Kako nem pa rekoše imamo stabilne finansije nikad bolje ,za koga za stadione jovanjicu za više puta rada na jednoj te istoj deonici puta ,za trance Frange more ajd seljaci moji u jovanjicu nacionalni stadion zaorite pa posejte neku traženu kulturu vlada će to odmah otkupiti sigurna lova stabilno tržište
  • mrk

    16.08.2022 11:46
    hehe, juce uvece kad je ova vest izasla i kad je bilo mozda 10 komentara, svi komentari su imali sve pluseve i nijedan minus. sad kad se armija botova probudila, popila kaficu na drzavnom poslu, sad krenuli da lupaju minuse i sad su svi komentari u debelom minusu :)

    zar vam nije zao tih ljudi sto prakticno "prose" za 2.5 dinara???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.