Stanje povređenih u prevrtanju autobusa u Bugarskoj: Jedno dete imalo četiri operacije

Doktor bolnice Pirogov Valeti Dmitrov rekao je na jutarnjoj konferenciji da su deca povređena u prevrtanju autobusa iz Srbije dobro i stabilno, ali da je jedno dete imalo juče četiri operacije.
Stanje povređenih u prevrtanju autobusa u Bugarskoj: Jedno dete imalo četiri operacije
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Naš stav je da ne treba da se kaže koja deca su u pitanju kako bismo bili maksimalno profesionalni. Jedno dete je imalo još jednu operaciju sinoć, a razgovaraćemo da li će biti potrebna još jedna. Deca se osećaju dobro i to je ono što je najbitnije. Operacije su završene uspešno. Ona nisu u životnoj opasnosti, ali u ovom momentu oni ostaju u Sofiji. Najvažnije je da su oni dobro i stabilno", kazao je on.
Na pitanje Nova.rs da li može da objasni o kakvim se operacijama radi, on je naglasio da zbog etike ne može to da kaže ali je ponovio da su bile četiri intervencije.
"Ne smem da kažem šta su operisali, ali mogu da kažem da je jedno dete juče imalo četiri operacije, a potencijalno može i više. To dete se dobro oseća, ali bilo je neophodno da se urade intervencije. Nažalost, ne smem da vam dam više informacija", kazao je on.
 
Kada je reč o stanju drugog deteta, ono se trenutno nalazi na odeljenju reanimacije u Pirogovu, ali za sada nije imalo nikakve operacije.
 
Deca koja se leče u Srbiji stabilno
 
Sedmoro dece koja su prebačena u Tiršovu zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj za sada su stabilno i nisu životno ugrožena, rekao je za Tanjug direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj doktor Siniša Dučić.
 
"Imamo troje dece sa komocionim sindromom, jedno dete sa povredom lakta i dvoje sa povredama glave i tela, a sva su ta deca stabilno i nisu vitalno ugrožena, te ne očekujemo da će se situacija zakomplikovati", rekao je direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.
 
On je istakao da očekuje da će deca do četvrtka biti puštena na kućno lečenje.
 
U Sofiji su na lečenju ostala dva dečaka od 10 i 11 godina, koja su bila najteže povređena. Jedan je smešten na odeljenju dečje hirurgije, a drugi na odeljenju neurohirurgije. Preostali povređeni su u ponedeljak uveče transportovani u Srbiju.
 
Sedam ambulantnih vozila u pratnji tri policijska automobila pod rotacijom stigla su oko 19.45 sati u Dečju kliniku. Oni su ranije u ponedeljak prevezeni iz Bugarske, a po njih su na prelaz Gradina došla kola hitne pomoći iz Niša, koja su preuzela povređene putnike i prebacila ih za Beograd.
 
Podsetimo, nesreća se dogodila 14. avgusta nešto posle 20 sati na auto-putu Trakija u Bugarskoj. Prema poslednjim informacijama, 14 osoba je povređeno, od toga 12 dece i dvoje odraslih. Deca su se u trenutku udesa vraćala sa festivala folklora. 
 
Vozaču autobusa D. K. određeno je zadržavanje do 24 sata i protiv njega će biti podneta krivična prijava. Kako prenose bugarski mediji, vozaču preti kazna od jedne do šest godina zatvora.

Teme

udes
  • G pen

    16.08.2022 09:07
    I onda procitate svedocenje putnice kako je doslo do udesa i zakljucite ono sto tvrdim da je ovo stvarno zemlja bahatih debila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.