NATO trupe raspoređene duž glavnih puteva na severu Kosova nakon neuspelih pregovora

Američke trupe u okviru NATO-a raspoređene su duž glavnih puteva na severu Kosova nakon neuspeha pregovora u Briselu, javlja agencija AP.
NATO trupe raspoređene duž glavnih puteva na severu Kosova nakon neuspelih pregovora
Foto: Pixabay (ilustracija)

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj rekao je u četvrtak posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Briselu da "nažalost, nije postignut dogovor, ali to nije kraj priče".

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ocenio je u petak da su, iako su mnogi razočarani što juče u Briselu nije bilo napretka u dijalogu Beograda i Prištine, rezultat tih razgovora ipak pozitivan.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Petar Petković kazao je da će se predsednik Aleksandar Vučić obratiti javnosti povodom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, u nedelju u 13.30 iz Palate Srbija.
 
"Vučić je odložio obraćanje upravo zbog toga što ne može da se pomiri sa tim da imamo sukobe na Kosovu, da nemamo rešenje, i danonoćno radi na iznalaženju rešenja", kazao je Petković. na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.
  • G pen

    23.08.2022 14:28
    Samo nam oni mogu pomoci da skinemo ove brljave i alave patriJote.
  • aleksandar

    22.08.2022 14:54
    Briselski đak
    A onda se skidaju tablice i stavljaju kosovarske.
    Samo mirno i stabilno.
    Sledi 24.poglavlje dugog putovanja u Europstvo.
  • Ђуро

    22.08.2022 12:07
    бравар
    е мој ага академику, много си ми се размахао са тих три разреда грађевинске или пољопривредне.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.