Pokojni direktor "Namenske" dobio ulicu u Lučanima; Otac nastradalog radnika: To je sramota

Milovan Milivojević, otac nastradalog radnika fabrike "Namenska", rekao je da je sramota što je usvojen predlog da dosadašnja Radnička ulica u Lučanima ponese ime po Radošu Milovanoviću.
"Šta da kažem, još ću morati da idem ulicom direktora čije ime ne pominjem već pet godina i ne želim da ga spominjem. Bilo je za očekivati, šta drugo očekivati, čak se priča i da će da mu podignu i spomen-ploču, to je gaženje po mrtvima, pogazili su po mom pokojnom sinu, najmlađoj žrtvi te fabrike, a meni ne dozvoljavaju da o svom trošku podignem ploču sa njegovom slikom. To je bila Radnička ulica, sada će se zvati po imenu i liku čoveka koji je ostavio 21 grobnicu iza sebe, koji je 21 porodicu zavio u crno", kazao je za N1 Milivojević.
Odbornici skupštine opštine Lučani usvojili su predlog preduzeća "Milan Blagojević - Namenska" da dosadašnja ulica Radnička ponese naziv ulica Radoša Milovanovića. 
U predlogu koji je dostavljen odbornicima na razmatranje i usvajanje se navodi da je preminuli generalni direktor, Radoš Milovanović, dao veliki doprinos napretku i razvoju opštine, javnih ustanova, mesnih zajednica, kulturi i sportskim manifestacijama, kao i da je ceo svoj život posvetio preduzeću i opštini.
  • Okrugli ćošak

    22.08.2022 23:01
    I spomenik da mu dignu, najbolje preko puta one čuvene policijske stanice - a po mogućstvu turistička organizacija opštine da organizuje Festival vatrometa, pirotehnike, baruta... sa aktivnim međunarodnim učešćem. I pozvati njegove poslovne prijatelje. Njegov poslednji prijatelj je umro krajem prošlog veka.
  • srpkinja

    22.08.2022 20:53
    strašno
    Sram da nas bude, sve srbe, zlikovca koji je oterao 21 radnika u grob, još nagradjuju da menjaju naziv ulice da bi dali ulici njegovo ime. Vazno je da smo jako glasni kad se nešto dogadja kod komsija. Gde ste heroji, treba da ustsne narod da svima da do znanja da se ovaj zločin mora zaustaviti
  • Iguman

    22.08.2022 19:00
    Pravo lice Srbina.
    Mene je sramota sto sam Srbin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.