Vulin: Moje poruke nisu antievropske, neću odustati od prava da govorim o srpskom svetu

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je da njegove poruke nisu antievropske.
Vulin: Moje poruke nisu antievropske, neću odustati od prava da govorim o srpskom svetu
Foto: 021.rs

Vulin tvrdi da su antievropske poruke u kojima se od Srbije traži da "odustane od gonjenja ratnih zločinaca, prizna lažnu državu Kosovo i uvede sankcije Rusiji".

 

 

Odgovarajući na komentare koje je imao izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik nakon Vulinove posete Moskvi, ministar je kazao da su Rusiju posetili i mađarski ministar Peter Sijarto i kancelar Austrije Karl Nehamer, kao i da sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovara njegov francuski kolega Emanuel Makron. 

"Gospodin Bilčik nije primetio ni posete saudijskih zvaničnika, pa ni razgovor šeika Bin Zajeda sa predsednikom Putinom. Biće da je licemerje dijagnoza Bilčikovog selektivnog vida", piše u saopštenju upućenom medijima sa zvaničnog mejla Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Prethodno je Bilčik prokomentarisao Vulinovu posetu Moskvi napisavši na Tviteru da kada član Vlade Srbije šalje poruke protiv Evropske unije tokom zvanične posete Moskvi, svi u Evropi to primećuju.
 
"Gospodin Bilčik nije primetio ni posete saudijskih zvaničnika, pa ni razgovor šeika Bin Zajeda sa predsednikom Putinom.
 
"Ja u Moskvi govorim i mislim isto što govorim i mislim i u Beogradu, i u Briselu, i od prava da branim svoja uverenja i istinu o Srbiji, ali i Srbima i srpskom svetu, neću odustati, bez obzira na političku i ličnu cenu koju plaćam i koju ću platiti", zaključio je ministar Aleksandar Vulin.
  • Mr

    25.08.2022 22:30
    Bean
    vidi bato, neces ni ti nama odrediti da smo mi manje patriote od tebe ili da te kritikujemo zbog tvojih postupaka. To je sustina i demokratije ali to se ovde nikada ne kapira, uvek je ono - ili je kako mi to kazemo ili ste svi vi izdajice i onda pocne ono "Daleko im lepa kuca", "sacuvaj boze", "placenici", "vredjanje drzave da se kazni" i sta sve ne.
  • Dejan

    24.08.2022 07:46
    Eurofanatici
    Naravno da nisu, ne bi bio ministar da nisi po volji zapadnih centara moci kao sto ni Vucic ne bi bio predsednik GOZ Srbija.
  • Tetka Mira

    23.08.2022 20:48
    Prljavi Haris
    Sluzava "Droga Portorož" u poljima paradajza , kloni se Lajoša.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.