Održana "Litija za spas Srbije": "Oče naš" i "Putin je car planete"

"Litija za spas Srbije" završena je večeras ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, gde su građani potpisivali peticiju za zabranu Parade ponosa.
Održana "Litija za spas Srbije": "Oče naš" i "Putin je car planete"
Foto: FoNet (Zoran Mrđa)
Litija je krenula oko 18 časova od Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.
Kolona se zaustavila u blizini Brankovog mosta, gde su okupljeni uglas izgovorili molitvu Oče naš, a pojci su otpevali nekoliko crkvenih pesama.
Vladika banatski Nikanor izjavio je da pozdravlja odluku za otkazivanje Evroprajda u Beogradu, navodeći da bi to bilo "skrnavljenje naše zemlje, crkve i porodice".
 
On je, obraćajući se učesnicima na protestu, kao primer odnosa prema gej populaciji naveo ruskog predsednika.
 
Kako je rekao, "današnji car planete koja se zove Zemlja je niko drugi nego Vladimir Vladimirovič Putin" koji je doneo odluku da o "anomalijama kakve se pojavljuju u Srbiji ne sme biti ni govora a kamoli da zažive".
 
"Svaki roditelj ima pravo da svoga sina zove sinom a svoju ćerku ćerkom. Bilo muško ili žensko ima pravo i samo to pravo ima da zove svoju majku majkom a svoga oca ocem. Svaka druga orjentacija ili odluka nečija bila bi anomalija i ne bi je poštovali i nećemo je poštovati", rekao je vladika Nikanor.
 
Kolonu su predvodili članovi moto udruženja "Noćni vukovi", a učesnici litije nosili su crkvena obeležja i zastave Srbije.
 
Sveštenici su nosili platno na kome je pisalo "Sveti oče Savo, moli Boga za nas".
 
Policija je štitila prostorije Prajd info centra. Kolona je prošla pored centra i nastavila ka Hramu Svetog Save, a incidenata nije bilo.
 
Dok su prolaizili Ulicom kralja Milana, učesnici su uzvikivali "Kosovo je srce Srbije".
 
Učesnici litije su u najavi skupa naveli da se zalažu za "očuvanje tradicionalnih porodičnih vrednosti".
  • f

    29.08.2022 12:49
    Ja mislim da vecina ljudi u Srbiji ne podrzava ni litije ni prajd.
  • Tja

    29.08.2022 11:17
    Vidim po reakcijama botarda da sam pogodio u živac. Skidajte se sa droge retardi polupani.
  • Bogdan

    29.08.2022 11:04
    Nikanor
    Nikanor je neka vrsta kazne Srbima i crkvi. 80% popova u banatu na rubu je ekstenzije ostalih 20 % rodjaci zemljaci ili za pare dosli imaju I previse. Gde god vrsi sluzbu narod se vraca iako je posao u crkvu, baca knjige kadionice krstove vice I galami, ni mrvice molitve a sad nasao da on o necemu prica u Beogradu.Popovi zive u vlaznim stanovima nemaju osiguranje, od kad je dosao postavio duplo poova a briga ga kako ce da zive. U toku leta smenio svojie najblize saradnike sekretara I blagajnika. Strasno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.