Nove kalkulacije: Vučeviću ministarstvo pravde ili odbrane, Palmi poljoprivreda a Dačiću policija

Socijalistička partija Srbije (SPS) računa na četiri ministarstva u novoj vladi, pišu Novosti.
Nove kalkulacije: Vučeviću ministarstvo pravde ili odbrane, Palmi poljoprivreda a Dačiću policija
Foto: 021.rs
Ovaj beogradski list dodaje da ukoliko u razgovorima sa mandatarkom Anom Brnabić ne dođe do značajnih promena, lider SPS Ivica Dačić trebalo bi da bude ministar unutrašnjih poslova.
Kako pišu Novosti, Dačić bi trebalo da bude na čelu ministarstva policije uz mesto zamenika premijera i koordinatora za službe bezbednosti.
Za čelo portfelja poljoprivrede konkurišu lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i direktor "Srbijašume" Igor Braunović, a ukoliko SPS dobije i sport onda bi ministar mogao biti nekadašnji rukometaš Ratko Nikolić.
 
"Ako im (SPS-u) pripadne i zdravstvo onda je prvi pik za taj resor čuveni hirurg profesor Vladimir Đukić, aktuelni direktor KBC 'Dragiša Mišović'", piše list.
 
Posle najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će Brnabić predvoditi Vladu do 2024. godine, spekuliše se da bi tada na njeno mesto trebalo da dođe gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je i sada bio u najužem izboru za mandatara.
 
Pripremu za tu funkciju Vučević bi mogao steći na mestu ministra odbrane ili pravde, pišu Novosti i dodaju da će uz to, sa Sinišom Malim biti i jedan od potpredsednika Vlade.
  • vz

    30.08.2022 13:51
    a Che?
    Šta će naš Ernesto Che, gde će on da radi, gde će Kanadatetka da ga poseti?
  • NemanjaN

    30.08.2022 12:54
    ?
    A Vulin? A daaaaj... Gde je Vulin. Ovo ništa nema smisla bez Vulina... Nije fer.
  • Kiki

    30.08.2022 12:35
    Vucevic je unistio Novi Sad. Sam moze da nastavi sa unistavanjem na visem nivou.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.