Počele pripreme za sledeće izbore: Pokret Slobodna Srbija integriše se u Demokratsku stranku

Pokret Slobodna Srbija (PSS) integrisaće se u Demokratsku stranku (DS), saopštio je danas predsednik DS Zoran Lutovac, navodeći da je takva odluka doneta u okviru priprema te stranke za nove izbore.
Na sednici Glavnog odbora DS, Lutovac je rekao da će se PSS integrisati u DS, po modelu koji je već primenjivan sa drugim organizacijama - Demokratski centar, Otpor, Udruženje građana Saše Paunovića.
Odluka o spajanju PSS sa DS biće izglasana u delu sednice koja je zatvorena za javnost.
Lutovac je u otvorenom delu sednice rekao da je DS počela sa pripremama za lokalne izbore, koje će se, kaže, u narednim mesecima intenzivirati.
 
Lutovac je govorio i o aktuelnoj političkoj situaciji, uz poruku da je važno da u Srbiji postoje jaka opozicija i slobodni mediji, jer, kako tvrdi, živimo u "epohi ogoljene Vučićeve propagande".
 
"Srbiji je potrebna nova garnitura ljudi na vlasti", poručio je Lutovac i naveo da će se poslanici DS posvetiti tome da se parlamentu vrati dostojanstvo.
 
"Tražićemo da se vodi rasprava u korist građana, a ne u ime tajkuna. Borba protiv korupcije i kriminala mora biti u fokusu naše pažnje", rekao je Lutovac.
 
Iz Pokreta Slobodna Srbija za Tanjug kažu da je u političkoj borbi važno ukrupnjavanje, kao i da je PSS ideološki i programski srodna organizacija DS.
 
"Samo jaka DS može da smeni ovaj režim i ovo je rezultat ranije bliske saradnje dve organizacije", rekla je Lidija Martinović iz PSS.
 
PSS formiran je 1. februara 2020. godine i čini ga deo bivših članova Pokreta slobodnih građana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.