Suđenje za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića počelo ispočetka

Ponovljeno suđenje za paljenje kuće novinara prortala Žig info Milana Jovanovića počelo je ispočetka nakon više od šest meseci odlaganja.
Kako javlja N1, četvorici optuženih, od kojih je jedan i dalje u bekstvu, ponovo se sudi zajedno jer su dva izdvojena postupka spojena u jedan.
Na današnjem ročištu pročitan je optužni predlog tužioca, koji je predlagao dokaze koje će obrazlagati na suđenju, a zatim su optuženi negirali krivicu dok je odbrana takođe predlagala koje će dokaze izvoditi.
Na ročištu su branioci zahtevali da se iz dokaza izdvoje iskazi sa saslušanja Igora Novakovića i Vladimira Mihailovića jer smatraju da su obojica bili obmanuti i dali iskaze pod pritiskom, a odbrana Dragoljuba Simonovića imala je primedbu da tokom prethodnog prvostepenog postupka nisu imali ravnopravan tretman i da su mogli da predlože tek jednog svedoka.
 
Tražili su i da se kao svedok ispita zamenik tužioca Predrag Milovanović zbog načina na koji je saslušavao Mihailovića.
 
Prvostepenom presudom iz februara 2021. osuđeni su bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, izvršilac Aleksandar Marinković, koji se nalazi u bekstvu, i drugooptuženi Vladimir Mihailović. U odvojenom postupku osuđen je i Igor Novaković.
 
Apelacioni sud je ukinuo jednu presudu u decembru 2021. godine, a drugu u junu 2022. godine.
 
Naredno ročište zakazano je za 29. septembar.
  • pajo patak

    06.09.2022 14:51
    samo da paljenje kuće
    ne počne ispočetka.
  • Nikole DE

    06.09.2022 14:47
    Bežite mladi i obrazovani
    odatle na vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija