Kapčan: Srbija će na kraju priznati nezavisnost Kosova

Srbija će na kraju priznati nezavisnost i suverenitet Kosova, a jedan od ključnih elemenata tog poduhvata biće njena integracija u Evropsku uniju.
Kapčan: Srbija će na kraju priznati nezavisnost Kosova
Foto: 021.rs
To je za Radio slobodna Evropa rekao Čarls Kapčan, član američkog Saveta za spoljne poslove i profesor Univerziteta Džordžtaun.
"Međutim, ostaje da se vidi kako i kada će taj cilj biti ostvaren. Trenutno smo u opasnoj i zabrinjavajućoj situaciji, jer smo već videli nazadovanja u Bosni i Hercegovini, u odnosima Srbije i Kosova, kao i sada u Crnoj Gori nakon pada vlade", ukazao je Kapčan.
Kako prenosi Kosovo onlajn, on smatra da je to privremenog karaktera, imajući u vidu geografsku blizinu Zapadnog Balkana sa Evropskom unijom, da su zemlje regiona okružene članicama evropskog bloka i NATO.
 
Kapčan misli da je mala mogućnost da Srbija odustane od evropskih integracija i ocenjuje da se Aleksandar Vučić pokazao veštim u balansiranju i sedenju na dve stolice.
 
"Ne verujem, međutim, da bi Srbija dugoročno želela da bude u strateškom limbu, ili u savezu sa Kinom i Rusijom, kada je ostatak regiona usmeren ka evroatlatnskim integracijama", zaključuje Kapčan. 
  • Monty pyton

    08.09.2022 08:55
    Flying circus
    Za kada je planiran kraj i da li je obavezan dres kod?
  • Misirac

    07.09.2022 17:37
    Bombardovanjem Srbije 1999 god Nato nije uspeo da od Srbije iznudi potpis za Kosovo, a ne sad kada su Rusija i Kina ojacale i odnos snaga u svetu promenio.
  • Talac

    07.09.2022 12:22
    Desiće se sve što mora. Samo što naši životi prolaze u čekanju na normalnost dok drugi, oko nas, idu napred. Četiri decenije smo mi ovde u Vojvodini taoci srpskih političara, kojima je sve preče od blagostanja ljudi koji su ih upravo na ta mesta i birali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.