Preminuo Zlatko Jošić - važna ličnost domaće rok scene

Rok menadžer, organizator koncerata i važna ličnost da domaću rokenrol scenu Zlatko Jošić, preminuo je u 57. godini, u Beogradu.

Jošić je organizovao više hiljada koncerata domaćih i stranih muzičara u gradovima širom Srbije. 

Bio je direktor beogradskog KST-a, a vodio je i muzički program u SKC-u.

Pamti se i to što je 1995. godine, zajedno sa Draganom Ambrozićem, organizovao koncert Prodidžija u Beogradu, što je bilo simbol probijanja sankcija prema Jugoslaviji.
 
 
Jošić je bio posebno aktivan devedesetih godina, kada je stasala jedna nova generacija rok muzičara u Srbiji. Sa Ambrozićem je krajem te decenije realizovao i turneju "Nije ljudski ćutati", u okviru koje je više bendova obišlo 12 gradova u Srbiji.
 
 
Bila je to prethodnica turneji "Vreme je" iz 2000. godine, u okviru koje su se, u dva dela, održala čak 52 koncerta. Bio je to poziv ljudima, pogotovo mladima, da izađu na izbore i glasaju.
 

Jošić je u svojoj karijeri sarađivao sa mnogim bendovima, a od njega se na društvenim mrežama opraštaju prijatelji, muzičari i poštovaoci.


  • Milan

    07.09.2022 15:10
    Legenda
    Pocivaj u miru.
  • ntt

    07.09.2022 13:47
    zlatko, hvala ti za sve
  • Keep rockin'

    07.09.2022 11:42
    Znaci on je meni omogucio da uzivam u raznim fantasticnim koncertima mojeg detinjstva i mladosti.
    Jako sam se lepo provodio i ostace mi lepe uspomene na razne dogodovstine sa drustvom.
    Ucinio mi je mladost i detinjstvo mnogo lepsim. Takve stvari nemaju cenu.

    Hvala mu na tome.

    Neka mu je laka zemlja.
    Neka pociva u miru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.